Eurovision 2017, ordinea intrălrii în semifinale: Află în ce zi și ce poziţie ocupă în concurs Ilinca şi Alex Florea

Am aflat ordinea intrării în semifinalele Eurovision Song Contest 2017! Aceasta a fost făcută publică în urmă cu puţin timp de către PBC, broadcasterul ţării gazdă din acest an, Ucraina. Producătorii spectacolului din Kiev au folosit același format ca în 2013, cu scopul de a crea un spectacol de televiziune interesant, iar momentul artistic al fiecărei ţări participante să fie bine pus în valoare. Deciziile au fost aprobate atât de către preşedintele executiv EBU, Jon Ola Sand, cât şi de și președintele Frank Dieter Freiling.

Astfel, reprezentanţii României vor intra în concurs pe poziţia 6, în prima parte a semifinalei din 11 mai.

În luna ianuarie, în urma tragerii la sorţi a fost stabilită împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din 2017 a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision. La solicitarea radiodifuzorului german, ARD și în urma aprobării din partea grupului de referință (The Big Five), Germania va difuza spectacolul din Kiev și va vota în cea de-a doua semi-finală, de joi, 11 mai 2017. La cererea Elveţiei, conducerea Eurovision a aprobat ca Ţara Cantoanelor să concureze în cea de-a doua semi-finală, care va avea astfel 19 participanți, faţă de semifinala din 9 mai, care reuneşte doar 18 ţări în competiţie. În cea de-a doua semifinală se va afla şi România, iar Ilinca Băcilă şi Alex Florea vor urca pe scena din Kiev cu numărul şase.

Reamintim că ţările din grupul de referinţă şi ţara gazdă sunt direct calificate în Marea Finală, din 13 mai. Fanii Eurovision din Italia, Spania şi Marea Britanie îşi pot vota favoriţii în prima semifinală, din 9 mai, iar telespectatorii din Germania, Ucraina şi Franţa vor vota melodiile din cea de-a doua semifinală, din 11 mai.

Ordinea intrării în Prima Semifinală Eurovision 2017

 1. Suedia
 2. Georgia
 3. Australia
 4. Albania
 5. Belgia
 6. Muntenegru
 7. Finlanda
 8. Azerbaijan
 9. Portugalia
 10. Grecia
 11. Polonia
 12. Moldov
 13. Islanda
 14. Republica Cehă
 15. Cipru
 16. Armenia
 17. Slovenia
 18. Letonia

Ordinea intrării în Cea de-a doua Semifinală Eurovision 2017

 1. Serbia
 2. Austria
 3. Rusia
 4. FYR Macedonia
 5. Malta
 6. România
 7. Olanda
 8. Ungaria
 9. Denemarca
 10. Irlanda
 11. San Marino
 12. Croaţia
 13. Norvegia
 14. Elveţia
 15. Belarus
 16. Bulgaria
 17. Lituania
 18. Estonia
 19. Israel

Vezi intregul interviu realizat de Razvan Petre si Ioana Brusten, in cadrul misiunii ” De 10 x Romania” 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.