Ministerul Sanatatii cumpara vaccin pneumococic pentru copii

Institutia va finanta in acest an, in premiera, achizitionarea serului care poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningita sau sepsis, a declarat ministrul Florian Bodog.

De asemenea, ministrul a mai spus ca, in aproximativ o luna, va fi rezolvata problema vaccinurilor hexavalent si tetravalent.

„Eu, când am venit în minister, am găsit o situație catastrofală a vaccinurilor, atât hexavalentul, tetravalentul, cât și vaccinul pentru hepatită. Intrăm în linie dreaptă. Hexavalentul a fost contractat, tetravalentul a sosit deja prima tranșă. Hexavalentul urmează să intre întreaga cantitate. Pentru hepatită deocamdată nu avem furnizor. Am cumpărat 5.000 de doze de la un furnizor care nu era unul clasic al nostru și mai avem o ofertă de la Guvernul norvegian. Chiar vineri am semnat nota prin care mi se solicita să aprob ca transportul vaccinului din Norvegia să fie făcut de către Unifarm. (…) Eu zic că într-o lună, cu excepția vaccinului de hepatită B, cam toate vaccinurile vor fi în țară”, a susținut Bodog.

El a mai spus ca au fost solutionate si problemele legate de tratamentul cu rivotril, pentru formele clinice de epilepsie ale sugarilor si copiilor, terapia hepatitelor decompensate si tratamentul fibrozelor F2 și F3.

Marga TUDOR

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.