Un nou termen pentru finalizarea pasajului de la Piata Sudului

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat, astazi, ca asocierea de constructori care lucreaza la pasajul de la Piata Sudului a inaintat un nou termen pentru finalizarea investitiei, 30 iunie 2017.

Conform edilului sef, exista pericolul ca Bucurestiul sa piarda si cele 3 milioane de euro care au fost trase din fondurile europene.
Gabriela Firea spune ca, in spatele acestor nesfarsite tergiversari se ascunde, de fapt, incercarea constructorului de a obtine, din partea Municipalitatii, plata asa-numitelor cheltuieli indirecte, care se ridica la 59,5% din valoarea contractului. Municipalitatea nu poate achita aceste cheltuieli deoarece nu pot fi justificate fata de Curtea de Conturi.

Daca, in zece zile, constructorul nu va prezenta un grafic accelerat de executie a lucrarilor, Primaria Capitalei ia in considerare posibilitatea rezilierii contractului din vina exclusiva a constructorului, a declarat Gabriela Firea.

Conform lui Cosmin Gheorghiu, membru in grupul de lucru pentru pasajul de la Piata Sudului, la pasajul rutier mai trebuie executate finisajele la pereti si montarea sistemului de iluminat. Mai trebuie terminat si unul dintre cele patru pasaje pietonale si trebuie refacuta calea de rulare a tramvaielor si liniile de contact pentru troleibuze si tramvaie.

Termenul initial pentru finalizarea pasajului rutier de la Piata Sudului era 31 decembrie 2015. Ulterior, pe parcursul anului trecut, au fost avansate mai multe termene succesive. Insasi primarul general, Gabriela Firea, a anuntat finalizarea pasajului, in preajma sarbatorilor pascale, apoi dupa Paste, pentru ca, astazi, sa fie avansat acest nou termen, sfarsitul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.