„Ana Aslan” la 120 de ani

In urma cu 120 de ani, pe 1 ianuarie 1897 s-a nascut, la Braila,  Medicul Ana Aslan, unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale.

In urma cu 65 de ani a fost infiintat  primul Institut de Geriatrie din lume!

Manifestarile care au celebrat acest moment astazi la Clinica din Otopeni, s-au reunit in cadrul simpozionului “Gerontologia sociala, a III a dimensiune a conceptului acad.dr.Ana Aslan”.

program Ana Aslan

 

 

 

 

 

 

 

Au fost decernate medalii aniversare cu aceasta ocazie, reprezentantilor  Administratiei prezidentiale, Guvernului Romaniei, UMF Carol Davila, CNAS, Academiei Romane si altor institutii cu care Institutul colaboreaza.

Radio Bucuresti FM a fost prezent la eveniment.

3

4

 

 

 

 

5

 

 

 

O abordare mai ampla asupra acestui subiect, gasiti in interviul realizat anul trecut, cu fostul manager al Institutului, dr Marius Savu, la Intalniri Capitale, pe Bucuresti FM.

 

2 (2)

 

 

 

 

 

„Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa fii optimist, sa te simti bine, sa ai un ideal in viata pentru care sa te lupti si pe care sa il cuceresti.” Sunt cuvintele profesorului Ana Aslan si motto al fundatiei care ii poarta numele, fundatie care a organizat  evenimentele, cu implicarea plina de pasiune a doamnei director, farmacist Speranta Prada.

Multumim, Ana Aslan!

Multi ani inainte, Institutului!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.