Şefii Parchetelor nu vor fi demişi

În acest moment nu este oportună revocarea din funcţii a şefilor DNA şi Parchetului general, Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, a anunţat ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

El a declarat însă că trebuie avută în vedere o monitorizare permanentă a activităţii procurorilor.

Ministrul Justiţiei a mai anunţat că, în urma evaluării făcute, s-a constatat că Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a asumat competenţe pe care nu le avea din perspectiva dispoziţiilor constituţionale, dispoziţii ce consacră principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat.

Tudorel Toader a explicat că Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Guvernului, presiune care afectează buna funcţionare a acestei autorităţi, sub aspectul actului legiferării, având drept consecinţă descurajarea, intimidarea legiuitorului delegat de a-şi îndeplini atribuţiile constituţionale.

Evaluarea celor doi procurori, Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr a început cu mai mult de două săptămâni în urmă, după ce Curtea Constituţională a decis că DNA şi-a încălcat atribuţiile deschizând o anchetă în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 13.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.