UrbanWINS lanseaza agorele online, un spatiu virtual pentru dezbateri dedicate managementului deseurilor

Participantii pot sa impartaseasca cunostinte, sa dezbata si sa creeze impreuna solutii pentru orasele lor.
Urban Wins 3Cetatenii, autoritatile publice, actorii implicati in gestionarea deseurilor si reprezentantii mediului academic sunt invitati sa se alature acestei comunitati virtuale participative.

UrbanWINS, proiect finantat de Uniunea Europeana si menit sa dezvolte si sa testeze metode de elaborare si implementare a unor planuri strategice eco-inovatoare de prevenire a deseurilor, a lansat agorele UrbanWINS, o comunitate virtuala participativa pentru impartasirea de cunostinte si discutii pe tema deseurilor, a resurselor si a inovatiei.

Agorele UrbanWINS faciliteaza implicarea in proiect a cetatenilor si a altor parti interesate, Urban Wins 4incurajand in acelasi timp generarea de idei de catre participanti, crearea de solutii si tranzitia catre modele de consum si productie mai sustenabile.
Agorele Urban Wins pot fi accesate pe site-ul proiectului: https://www.urbanwins.eu/online-agora/

Pe langa cetateni, la discutiile din cadrul agorelor UrbanWINS vor participa autoritati publice, organizatii non-guvernamentale, furnizori de solutii de gestionare a deseurilor, institute de cercetare si centre educationale.
Platforma online va facilita schimbul de idei la nivel international si va fi conectata cu workshop-urile cu participare fizica din proiect, precum si cu actiunile locale din cele opt orase-pilot din Europa – Cremona, Torino, Albano Laziale si Pomezia – orase din Zona Urban Wins 6Metropolitana a Romei (Italia), Bucuresti (Romania), Leiria (Portugalia), Manresa si Sabadell (Spania).

Recomandarile si solutiile care vor fi dezvoltate alaturi de cetateni vor putea fi replicate si in alte orase.
Unul dintre rezultatele finale ale proiectului va fi un set de instrumente care sa stea la baza unui proces decizional participativ, bazat pe cercetari stiintifice si a elaborarii unui plan de prevenire si gestionare a deseurilor; acest set va putea fi utilizat de orice autoritate publica din Europa.

Site-ul UrbanWINS – www.urbanwins.eu – care gazduieste agorele, functioneaza deja de trei luni si furnizeaza informatii complete despre obiectivele si abordarea proiectului.
Fiecare dintre orasele pilot are propria pagina care cuprinde informatii detaliate despre strategiile proprii de gestionare și prevenire a deșeurilor.
Urban Wins 1In cadrul proiectului s-a dezvoltat și un instrument de informare (“Sector Watch”) pentru cei responsabili cu achizitiile publice in domeniul deseurilor, care monitorizeaza și prezinta ultimele noutati pe acest subiect și poate fi accesat la http://www.urbanwins.eu/resources/.

UrbanWINS este un proiect care se deruleaza pe parcursul a trei ani, lansat in iunie 2016 si finantat prin Programul de Cercetare si Inovare Orizont 2020.
Acesta analizeaza modul in care orasele consuma resurse si produse si elimina deseurile rezultate, pentru a dezvolta si testa solutii si planuri eco-inovatoare care sa imbunatateasca gestionarea si prevenirea deseurilor.
Abordarea participativa este o valoare adaugata a proiectului UrbanWINS, intrucat permite luarea in considerare a tuturor actorilor relevanti pentru producerea si gestionarea deseurilor la nivel urban.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.