Tibi Ușeriu s-a întors în țară

Câștigătorul maratonului arctic, Tibi Ușeriu, a fost primit cu aplauze și cu steaguri tricolore la sosirea sa pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Maratonistul a declarat că nu a fost ușor să obțină trofeul: „Am avut ceva probleme, de la o astfel de competiție nu te aștepți să te întorci sănătos înapoi, am avut probleme minore, ceva degerături care au început în a treia zi, dar până la urmă am putut să gestionez și să ajung la final cu ele. Cel mai dificil moment a fost startul, când mi-am dat seama ce mă așteaptă pentru următorii kilometri. De data asta am fost mai pregătit și mi-am dat seama că am avut probleme mai mari decât anul trecut”, a declarat Tibi Ușeriu.

Tiberiu Ușeriu a câștigat, pe 17 martie, ultramaratonul de la Polul Nord.

Bistrițeanul a trecut linia de finiș la ora 01,25, ora Canadei, temperatura externă fiind de minus 36 grade Celsius.

Tibi, care a condus cursa de la început până la sfârșit, la fel ca anul trecut, a alergat ultimii kilometri pe propria răspundere, după ce medicii au vrut să îl oprească inițial, pentru că a suferit degerături la picioare.

În pofida acestui fapt, maratonistul a reușit să încheie cursa cu un avans consistent față de următorul clasat, scoțianul Roddy Riddle.

Startul cursei a fost dat în 10 martie, iar concurenții au avut de înfruntat temperaturi care au coborât până la aproximativ minus 40 de grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

Competiția a ajuns în acest an la cea de-a noua ediție.

Anul trecut, Uşeriu a câştigat cursa în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade Celsius.

La start s-au mai aflat doi români – Vlad Tănase şi Andrei Roşu – care au terminat la egalitate pe poziţia a treia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.