Sorin Chiriță, administrator special RADET: Bucureștenii nu vor mai aștepta 20 de minute să vină apa caldă!

Sorin Chirita, administratorul special numit de catre Municipalitate la RADET, a declarat pentru Bucuresti Fm ca, anul acesta, va incepe montarea modulelor termice, la blocurilor din Bucuresti. Pentru ca bucurestenii sa nu mai astepte cate 20 de minute sa vina apa calda la robinet, vom incepe sa montam acele recirculari la scarile de bloc. Ele au fost achizitionate, cu cativa ani in urma si se afla in magazia regiei de termoficare, dar au fost niste probleme in ceea ce priveste proiectarea, a explicat Chirita.
Administratorul special al RADET spune ca, in cele 6 luni care au trecut de la declansarea procedurii de insolventa, regia de termoficare a reusit sa-si reduca pierderile. Astfel, pe primele doua luni ale acestui an s-au inregistrat pierderi, pe reteaua de transport si distributie a energiei termice, de 22,75%, cu 2,73% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, au demarat, deja, lucrarile de modernizare a celor 17 centrale termice, care se aflau intr-o stare destul de proasta. A inceput si reabilitarea sistemului, fiind schimbati, deja, 10 mii de metri lineari de conducte, a declarat Sorin Chirita.
Seful de la RADET are si planuri de viitor indraznete. Astfel, Chirita a propus, pentru acest an, un plan de investitii ce prevede schimbarea a 25 de mii de metri lineari de conducte din reteaua primara de distributie. Totodata, el vrea sa finalizeze si sa depuna proiectul pentru modernizarea a 500 de kilometri de retea primara, proiect care ar urma sa fie finantat din fonduri europene nerambursabile din Programul Operational pentru Infrastructura Mare. Este vorba de circa 187 de milioane de euro, pe care Bucurestiul i-ar putea atrage, pentru modernizarea infrastructurii de transport si distributie a energiei termice. „Am finalizat studiul de fezabilitate, pentru acest proiect, si Strategia de Termoficare, care face parte din Strategia Energetica a Bucurestiului”, spune Sorin Chirita.

In ceea ce priveste stadiul procedurii de insolventa a RADET, Chirita spune ca regia se afla in faza de „observatie”, fiind mult mai avansata decat ELCEN-ul.
Adunarea Creditorilor a confirmat Administratorul Judiciar, care ramane Rominsolv. „Avem Raportul in ceea ce priveste cauzele insolventei si am schitat Planul de reorganizare al RADET. Am optimizat cheltuielile, am modificat organigrama si statul de functii, astfel incat sa mergem cu cheltuieli mici, pentru fuziunea cu ELCEN”, a spus Sorin Chirita.
Seful de la RADET a fost categoric in a afirma ca nu se pune problema unor concedieri colective. „Avem, in fiecare luna oameni care ies la pensie si avem chiar un deficit de personal, in anumite sectoare. Avem nevoie de sudori, de electricieni etc. Problema e ca tinerii nu mai vin sa lucreze in companii de stat. De aceea, ne-am propus un program de atragere a tinerilor care termina scoli profesionale, cu specializari care ne intereseaza, catre RADET”, spune Chirita.

Cat priveste viitorul regiei de termoficare, Chirita spune ca, in septembrie-octombrie, se va finaliza tabelul creantelor, adica al datoriilor pe care RADET le are. In noiembrie, Chirita va inainta Planul de Reorganizare al regiei administratorului judiciar, Rominsolv, care il va supune aprobarii Adunarii Creditorilor. „Propunerea noastra, in cadrul acestui plan, este fuziunea cu ELCEN”, a declarat Sorin Chirita. Administratorul Special al regiei de termoficare spune ca aceasta fuziune se va realiza, in primavara anului viitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.