Negocierile cu sindicatele de la CFR se reiau, astăzi, la Ministerul Transporturilor

La discuţii ar urma să vină reprezentanţii CFR Călători, după ce ieri, angajaţii de la Infrastructură au obţinut promisiunea unor măriri salariale şi prelungirea contractului colectiv de muncă pentru încă o lună.

Salariaţii de la CFR Infrastructură, cei care au făcut greva, au obţinut o majorare bugetară de aproape 23 de procente, pentru care au promisiunea conducerii companiei şi a Ministerului Transporturilor. În acelaşi timp, în urma negocierii, a fost prelungit pentru 30 de zile, şi contractul colectiv de muncă, cel care expirase la 21 martie. Noul contract va fi semnat abia când majorările salariale vor fi aplicate, iar sindicatele speră ca asta să se întâmple în aprilie.

În urma negocierilor, CFR Călători a obţinut o creştere salarială de doar 9 procente faţă de colegii lor de la Infrastructură, care au primit 23%.

Amintim că ieri unii dintre angajatii CFR Infrastructură de la regionalele din tară au decis sa protesteze deoarece le expirase contractul de muncă.
Mai mult, peste o sută de trenuri au fost anulate din cauza faptului că ajungeau la destinatie mult prea târziu fata de ora programată.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.