De la roboți la nație prin educație

Când spui Dana Războiu te gândești, invariabil, la știri. Pentru că asta a făcut, pentru asta a devenit cunoscută și pentru asta a rămas în memoria publicului. Dar, cum singura constantă din viețile noastre rămâne schimbarea, cred că și acest lucru se va schimba curând, da, mă refer la imaginea cu care asociem numele Danei.

03. Dana Razboiu la Bucuresti FM 23.03.2017 - Foto. Alexandru DoleaÎn această dimineață am avut onoarea s-o avem ca invitată la matinalul București FM. Știam că avem un invitat care ne va vorbi despre First Tech Challenge Romania, o competiție tehnologică spectaculoasă ce va reuni cei mai talentați copii în robotică, și eram extrem de entuziasmat să aflu lucruri noi despre acest eveniment care va face ca speranța în generațiile următoare să pâlpâie mai vioi, iar când am întrebat-o pe Mihaela, producătorul matinalului nostru, numele invitatului, răspunsul m-a lăsat puțin încurcat: „Dana Războiu!”. „Dana Războiu… Dana Războiu?”, am întrebat. „Da, Dana Războiu!”

01. Dana Razboiu la Bucuresti FM 23.03.2017 - Foto. Alexandru DoleaAdevărul este că nu mai știam nimic despre Dana. Doar că părăsise peisajul media, și cam atât. Dar mi-am făcut update-ul în această dimineață, în cadrul întâlnirii. Am aflat că face blogging și că implicarea în evenimentul ce se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Sala Polivalentă, pe 25-26 martie, se datorează fiului ei, Victor, care este extrem pasionat de roboți și de construirea acestora, pasiune ce l-a purtat în toată lumea și i-a adus o mulțime de medalii la competițiile de profil, pentru că, da, am aflat că există și astfel de competiții.

02. Dana Razboiu la Bucuresti FM 23.03.2017 - Foto. Alexandru DoleaConcret, First Tech Challenge Romania va reuni 800 de elevi, din 51 de școli provenite din 33 de orașe ale țării. Și, fără doar și poate va fi o competiție electrizantă, ceva ce nu avem ocazia să vedem în fiecare zi, deși echipele participante, pentru că este o competiție pe echipe, lucrează de zor în fiecare zi, iar uneori chiar noaptea, pentru a duce această pasiune cât mai departe. În plus, miza acestei competiții este una mare: câștigătorii vor merge să reprezinte România la competiția de luna viitoare ce se va desfășura în Statele Unite.

Noi vom fi acolo, la Polivalentă, în mod sigur! Pentru că suntem curioși să vedem o astfel de competiție. Și pentru că vrem să vedem focul celor care ne vor urma, focul pasiunii pentru tehnologie, pentru roboți. Pentru că vrem, nu vrem, tehnologia face parte din viața noastră. Mai multe amănunte găsiți pe site-ul First Romania. Pe Dana Războiu, care a zâmbit toată emisia și care știa versurile tuturor pieselor pe care le-am difuzat, o puteți citi pe blogul ei, un blog foarte interesant și sincer!

Iar cum a decurs întâlnirea noastră matinală puteți vedea în înregistrarea video de mai jos. Sigur veți rămâne cu zâmbetul pe buze, că noi și-acum îl avem întipărit pe chip. Și sunt convins că veți fi de acord cu ideea că putem clădi orice fel de nație. Prin educație, firește!

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”
Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.