Sistemele de monitorizare si amenzile Primariei nu-i sperie pe lipitorii de afise

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, sef al grupului de lucru pentru curatenia din centrul Bucurestiului, a declarat, pentru Bucurest FM, ca, in acest moment, s-a reusit inlaturarea problemelor lasate in urma de zapada de asta iarna. De astazi, s-a trecut la identificarea copacilor, din zona centrala, care vor trebui toaletati si la schimbarea mobilierului stradal care a avut de suferit in urma iernii sau care a fost incendiat, in zona Pietei Victoriei, a afirmat Badulescu.

Conform viceprimarului Capitalei, ultima faza a curateniei de pe Calea Victoriei si de pe Magheru va consta in curatarea fatadelor de graffiti si de afise. Proprietarii spatiilor comerciale ale caror vitrine si fatade sunt afectate de fenomenul graffiti si de cel al afisajului ilegal au aratat deschidere fata de actiunea de curatenie a Municipalitatii, mai ales ca aceste magazine sunt abandonate din cauza prezentei agresive a mall-urilor, care atrag foarte multi cumparatori, in detrimentul zonelor comerciale istorice ale Bucurestiului, spune viceprimarul Badulescu.

In ceea ce priveste afisajul ilegal, Municipalitatea a instalat, pe Calea Victoriei si pe Magheru, un sistem de monitorizare video, pentru identificarea lipitorilor de afise. Insa nu cei care lipesc afisele pe strada vor fi sanctionati, ci proprietarii mesajului publicitar, adica cei care isi promoveaza produsele, serviciile sau evenimentele prin intermediul acelor afise, spune Aurelian Badulescu.

”Numai anul trecut, Politia Locala a Municipiului Bucuresti a aplicat amenzi contraventionale in valoare de 150.000 de euro pentru afisajul ilegal. Saptamana viitoare, vom avea o intalnire cu toti marii promoteri, pentru a le pune in vedere sanctiunile la care se expun, prin practicarea afisajului ilegal. Suntem, inca, in primul an de guvernare, cand incercam sa-i convingem pe cei care ar putea fi sanctionati sa se conformeze reglementarilor legale. Dupa aceea, vom trece la sanctionarea aspra a celor care nu inteleg sa-i respecte pe ceilalti”
, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu.

Cu toata actiunea hotarata, cum o califica viceprimarul Badulescu, a politistilor locali si in ciuda prezentei sistemului de supraveghere video, pe Magheru, ca si in tot orasul, nu numai ca nu au disparut afisele deja lipite, dar au aparut unele noi, si mai viu colorate. Chiar pe Calea Victoriei, in zona salii Teatrului „Constantin Tanase” si pe Bulevardul Regina Elisabeta, in zona sediului aflat in consolidare al Primariei Sectorului 5, adica la cativa pasi de Primaria Capitalei, lipitorii de afise isi fac, in continuare, linistiti, meseria, in plina zi. Se pare, deci, ca sanctiunile aplicate anul trecut de catre Municipalitate nu au reusit sa sperie pe nimeni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.