UPDATE: Focuri de armă la Londra

UPDATE 18:54: Încă o persoană și-a pierdut viața, după atacul de la sediul Parlamentului britanic, potrivit unor surse citate de postul Sky News.

UPDATE 18:30: O persoană a murit şi mai multe au fost rănite, dintre care unele sunt în stare gravă în urma incidentului de pe podul Westminster, unde o maşină ar fi lovit pietoni, a declarat un medic citat de BBC News.

Poliţia britanică tratează incidentul de la Londra drept un atac terorist.

UPDATE 17:40: Un atacator care a înjunghiat un polițist în clădirea Parlamentului britanic a fost împușcat de polițiști, a declarat David Lidington, președintele Camerei Comunelor, după ce s-au auzit bubuituri puternice în zonă, iar un fotograf al agenției de presă Reuters a văzut mai multe persoane rănite pe Podul Westminster, din apropiere.

Anterior, un oficial parlamentar a declarat că două persoane au fost împușcate în fața Parlamentului, iar clădirea este blocată.

Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că aceasta este în siguranță, după atacul de la Parlament.

Mai mulți polițiști înarmați și scutieri au intrat în clădirea Parlamentului.

UPDATE 17:15: Autorul atacului ar fi fost împuşcat de poliţie, a anunţat liderul Camerei Comunelor citat de Reuters.

Cel puțin 12 persoane au fost rănite în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni aflați pe trotuar, relatează Reuters.

Într-un incident separat, un polițist a fost înjunghiat de către un bărbat care a intrat în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuțit.

Atacatorul l-a rănit pe polițist, fiind apoi împușcat de un alt om al legii, relatează Reuters și Sky News.

Nu este clar, deocamdată, care este starea răniților.

Martori oculari au spus că împușcăturile au fost auzite după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a forţat intrarea în curtea din faţa Palatului Westminster.

Şedinţa Camerei Comunelor, care era în curs, a fost suspendată, iar accesul şi ieşirile din Parlament au fost interzise.

Autoritățile britanice sunt în alertă.

Mai multe ambulanţe, inclusiv un elicopter, au ajuns la faţa locului.

Lasă un răspuns