Cele mai interesante evenimente de astăzi, 22 martie, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul noului Festival Internaţional de Film, intitulat „Aripi” şi organizat de Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură, astăzi au loc două proiecţii la Cinemateca Eforie:

– de la ora 19:00, documentarul „Bucătăria azeră – gustul care stăruie” de Shamil Najafzada;

– de la ora 20:00, drama „Cadou pentru Stalin”, realizată de cineastul kazah Rustem Abdraşev, ce spune povestea unui copil evreu deportat în Kazahstan, salvat şi adoptat de un bătrân lucrător la căile ferate dintr-un mic sătuc distrus, la un moment dat, de un test nuclear sovietic.

* De la ora 19:00, în cadrul ciclului de documentare despre mâncarea spaniolă „Gastronomia în Cinema”, Institutul Cervantes prezintă filmul „Deconstruyendo a Dani García” de Iñigo Ruiz şi Alfonso Cortés-Cavanillas.

MUZICĂ

* Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu, susţine concertul de muzică gospel „The Negro Spirituals”, de la ora 19:00, la Sala Radio.

* În sala mare a Ateneului Român, tot de la ora 19:00 are loc Gala 2017 a Muzicii Militare, care încheie cea de-a XII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie pentru Muzici Militare „Iosif Ivanovici”. Orchestra Reprezentativă a Armatei, dirijată de colonelul Aurel Gheorghiţă, o are ca invitată pe violonista Cristina Anghelescu.

* Music for soul se intitulează concertul dat de Ambra de la ora 19:30 în ARTea.

* Diana Tudor (voce) şi Alex Burcă (pian) vă invită să intraţi în atmosfera Micului Paris, de la ora 20:00, la ceainăria GreenTea.

* Trupa Omu Gnom lansează albumul „Hrană”, în cadrul unui concert ce are loc în Expirat – Halele Carol, începând cu ora 21:00.

* Trupa Robin and the Backstabbers susţine un concert de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

* Trupa tribute AC/DC „High/Voltage” din Italia cântă de la ora 22:30, în Berăria H.

OPERA

Câştigătoarea premiului Grammy şi primadona coreeană, Sumi Jo interpretează rolul Violettei Valéry, în opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, în cadrul reprezentaţiei excepţionale ce începe de la ora 18:30 pe scena Operei Naţionale, având printre solişti pe tenorul Valter Borin în rolul lui Alfredo Germont şi pe Ştefan Ignat în rolul Giorgio Germont.

EVENIMENT

Cu ocazia Zilei Francofoniei (20 mar.) Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor francofone (GADIF) în România organizează evenimentul „Cuvinte şi Note francofone”, coordonat de către regizorul Felix Alexa, de la ora 18:30, la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni. Actorii Ana Ciontea şi Mihai Călin citesc în franceză fragmente din „Cântăreaţa cheală” de Eugène Ionesco şi din „Seuls” şi „Incendies”, două piese scrise de Wajdi Mouawad, un mare dramaturg francez contemporan de origine libaneză. Lucrări din creaţia compozitorilor Cesar Franck şi Claude Debussy sunt interpretate de violonista Simina Croitoru şi pianista Clementina Ciucu, iar Harry Tavitian delectează publicul cu momente de jazz pe teme tradiţionale armeneşti.

CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* De la ora 16:00, la Casa Titulescu are loc dezbaterea „Irak între Conflict şi Reconstrucţie”, organizată de Fundaţia Europeană Titulescu, împreună cu Middle East Political and Economic Institute şi Fundaţia EURISC.

* La Facultatea de Teologie Ortodoxă, începând cu ora 18 se desfăşoară conferinţa „Părintele Nicolae Steinhart – Revelaţia Fericirii”, moderată de Pr. Conf. Gheorghe Holbea care-i are ca invitaţi pe: Pr. Ioan Pintea, Monica Pillat – critic literar şi scriitoare şi  Prof. Univ. George Ardeleanu – scriitor.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu de la ora 19:00 începe prima ediţie a conferinţelor „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu“, având tema „Biblia – o carte cât lumea“, iar ca invitaţi pe Francisca Băltăceanu, specialist în hermeneutica Bibliei şi în filologie clasică şi ebraică, şi pe Bogdan Tătaru-Cazaban, istoric al religiilor şi doctrinelor filozofice, fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun.

* Cocktailul literar ce se desfăşoară de la ora 19:00, la Librăria franceză Kyralina din strada Biserica Amzei nr. 10, în prezenţa scriitoarei belgiene francofone de romane poliţiste, Barbara Abel, prilejuieşte prezentarea romanului „Maternal Instinct” şi a întregii sale opere literare.

* Una dintre personalităţile româneşti de vârf ale ştiinţelor socio-umane, Vasile Morar, profesor al Universităţii din Bucureşti, este invitatul ediţiei de astăzi a „Cafenelei Critice”, ce începe de la ora 19:00, în Club A. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

* În cadrul noii ediţii a „Galeriei Întâlnirilor”, coordonată de Daniel Sur de la ora 19:00, la Gallery din strada Leonida, are loc o lectură de poezie. Invitaţi: Ionela-Violeta Anciu, Raluca Neagu şi Mircea Dan Duţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.