Platforma media online pentru persoanele cu dizabilități

Printre noi trăiesc și ei… oamenii cu deficiențe de tot felul, oamenii care de cele mai multe ori au nevoie de ajutor pentru a se descurca în societate. Se numesc ”persoane cu dizabilități” și sub această denumire îi găsim pe cei care au deficiențe de vorbire, de vedere, de auz, de gândire sau locomotorii. Sunt oameni pe care de cele mai multe ori societatea îi respinge, silindu-i să trăiască într-un soi de nedreaptă singurătate și în condiții uneori sub demnitatea umană.

Între aceștia, sunt și persoanele cu sindrom Down, o categorie aparte a persoanelor cu dizabilități. Persoanele născute cu acest sindrom prezintă atât probleme fizice cât și intelectuale, asociate cu alte probleme de natură medicală.

Astăzi, este marcată oficial ZIUA PERSOANELOR CU SINDROM DOWN și societatea ar trebui să încerce o mai mare implicare în conștientizarea acestei boli. La nivel de politici guvernamentale există programe dedicate pentru protecția, egalitatea și respectul acestor oameni. Însă ele ar trebui să fie mai corect implementate…

Organizația Internațională a Persoanelor cu Sindromul Down încurajează organizarea în această zi, în întreaga lume, de activități și de evenimente pentru a ajuta la creșterea gradului de cunoaștere a ceea ce înseamnă a avea sindrom Down, precum și a înțelegerii modul în care persoanele cu acest sindrom joacă un rol vital în viața comunităților din care fac parte.

Pentru cei care nu știu încă, există și în Romania o organizație nonguvernamentală care se ocupă de soarta persoanelor cu dizabilități, afiliată celei internaționale. Se numește Consiliul Național al Dizabilității și despre ea am vorbit în cadrul emisiunii Întâlniri Capitale, cu d-na Justina Radu – director executiv.

Astăzi reluăm subiectul persoanelor cu dizabilități, de data aceasta alături de Tic Petroșel, în dubla sa calitate de artist, dar și de director de programe a platformei media dedicată acestor persoane. O ediție Întâlniri Capitale altfel, pentru că invitatul meu de astăzi este o persoană specială.

1 COMENTARIU

  1. Propun un asalt la baioneta împotriva guvernului…..se fac ca ploua când e vorba de majorarea indemnizatiilor de sprijin si a bugetlui complementar pentru cei cu dizabilitati ! Au rămas la fel din vremea când era premier dl.Tariceanu…..Ca sa nu mai vorbim de manevrele diabolice si anti-dizabilitate făcute de ilustrul dobitoc Dragos Pâslaru, care a schimbat dimpreună cu celălalt dobitoc de la Sănătate, adică Voiculescu, criteriile medicale de încadrare in grad de handicap, dimpreună cu marea nedreptate facuta copiilor cu sindrom Down ! Pai chiar rămânem pasivi ?!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.