Ciprian Nicula: cel mai tânăr actor nominalizat la UNITER

Ciprian Nicula face parte din noua galerie de actori tineri și talentați care s-au impus deja pe scenele din Capitală și nu numai.
Fost student al profesorului Miklos Bacs, la Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, secția actorie, actorul în vârstă de 24 de ani este în acest moment angajat al Teatrului Național din București.
Joacă aici două roluri principale, în spectacolele ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” și în „No Man`s Land”.
Actorul a povestit sâmbătă, la emisiunea Spectacol @bucuresti.ro despre acest început frumos de careieră

A venit la București pentu cursurile de master de la UNATC. S-a prezentat la casting la TNB și a fost ales de Boby Pricop să îl interpreteze pe Christofer, un puști de 15 ani, un copil cu probleme speciale, în jurul căruia este construită întrega poveste a spectacolului. A fost remarcat de juriul de nominalizări al Galei UNITER, personajul său din ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” situându-l în lista scurtă a celor trei cei mai buni actori în rol principal, din 2016.
Este pentru a doua oară când Ciprian Nicula va avea emoții la Premiile UNITER, pentru că primul său spectacol pe o scenă profesionistă ”Eşti un animal, Viskovitz!”, producția de succes a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea l-a adus printre nominalizați la Gala din 2015, atunci în secțiunea Debut.

Pe Ciprian Nicula l-ați putut vedea și la ArCuB, în ”Bucuresti. Instalatie umană”, iar 25 martie va avea din nou premieră aici cu spectacolul ”Plastic”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, unde interpretează un copil de 12 ani.
Toate personajele sale au, dealtfel, vârste mai mici decât cea pe care o are actorul în buletin. Și Nino, tânărul soldat din „No Man`s Land”, prins în tranșeele din fosta Iugoslavie, are 20 de ani. Motiv pentru care, Ciprian așteaptă acum o propunere pentru un adolescent de 17 ani, să facă o medie – a spus, mai în glumă, mai în serios, actorul la București FM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.