Încă o încercare pentru grațiere

Sursa foto: Revista 22

Proiectul de lege privind grațierea revine astăzi în Comisia juridică a Senatului.

Senatorul social democrat, Şerban Nicolae, a depus un amendament prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.
El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Senatorul PSD a precizat că aproximativ 2.700 de persoane ar putea beneficia de efectele legii privind graţierea unor pedepse, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din totalul celor aflați în detenție.

”Am o cifră estimativă, undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei grațieri, deci o cifră de sub 10% de persoane aflate în sistemul de detenție în România. Față de cele peste 8.000 de persoane aflate în plus față de disponibilul din penitenciar chiar și așa în condiții precare eu cred că nu este o cifră foarte mare”, a explicat Şerban Nicolae.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că legea graţierii depusă de PSD este un subterfugiu pentru „a favoriza oameni politici”.
Liderul liberal a anunțat că partidul pe care îl conduce va depune amendamente şi va vota împotriva formei propuse de PSD-ALDE.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.