Cele mai interesante evenimente de astăzi, 7 martie, din Bucureşti

CINEMA

De la ora 19:00, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama romantică „Great Expectations / Marile speranţe”, adaptare după romanul omonim al lui Charles Dickens regizată în 1946 de David Lean, având în distribuţie pe: John Mills, Valerie Hobson, Finlay Currie, Martita Hunt, Alec Guiness,

MUZICĂ

* Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, susţine un nou concert din seria Jazz pe româneşte, de la ora 19:00, la Sala Radio. Prima parte a serii este dedicată memoriei compozitorului Adrian Enescu. Invitata celei de-a doua părţi este Nadia Trohin. Concertul este dedicat campaniei „Auzul e un dar. Nu-l ignora!” iniţiată de Asociaţia Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenţia asupra necesităţii unui program de screening auditiv la nivel naţional în rândul nou-născuţilor din România.

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul violoncelistului Cornelius Zirbo, bursier al Casei Regale, care interpretează: Fantezia Moise, variaţiuni pe o singură coardă pe o temă de Rossini compouse de Paganini; Sonata nr. 4, în Do major, pentru pian şi violoncel de Beethoven – la pian: Dana Bădoi; Variaţiuni pe o temă de Rossini de Bohuslav Martinů; Vocaliză, op. 34 de Rahmaninov şi Le Grand Tango de Piazzolla.

* Formaţia Direcţia 5 a dedicat iubirii concertul „Eşti îngerul meu”, pe care-l susţine, de la ora 20:00, la Sala Palatului.

* „Days of Wine and Roses” se intitulează concertul de jazz dat de Maria Răducanu, acompaniată la chitară de suedezul Krister Jonsson, de la ora 20:00, în Green Hours.

* „Nightlights”, este primul single al trupei Hot Casandra din anul 2017, ce se aude şi se vede în premieră în cadrul concertului susţinut în Control Club, începând cu ora 21:00.

* VUNK vă aşteaptă, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe, la un show special cu ocazia uneia dintre cele mai frumoase zile ale anului: #ROCKTHELADIES.

DANS

* La Institutul Cervantes, de la ora 18:30 are loc ultima întâlnire a atelierului de iniţiere în tango şi în cultura tango, susţinut de Anca şi Traian Ionescu, tema ei fiind: Tango Salón vs. tango escenario.

* Tot o Lecţie de Tangou vă propune şi Fabrica de Tango, începând de la ora 19:00 în Clubul Ţăranului, urmată, de la ora 20:15, de o sesiune de Milonga pe timp şi contratimp.

AUDIŢIE

La Ceainăria Cărtureşti Verona, de la ora 18:00 are loc audiţia specială marca Radio România prilejuită de apariţia audiobook-ului „Din cauzele crizei sufleteşti de azi. 26 de conferinţe radiofonice susţinute de Alice Voinescu între 1933 şi 1943”, urmată de o dezbatere despre personalitatea acestui doctor în filozofie, profesoară de estetică şi istoria dramaturgiei şi îndrumătoare spirituală la Asociaţia Creştinelor Femei. Participă: Cristina Deleanu, Doina Mândru, Cristina Voinea, Theodor Paleologu şi Andrei Cornea.

EXPOZIŢII

* La Librăria Sophia, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei „Iisus Hristos – primul stâlpnic” semnată de Elena Borundel.

* Rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” găzduieşte, până pe 18 aprilie, expoziţia de sculptură şi desen „Toma şi ai lui” a artistei Geta Caragiu, ce este vernisată de la ora 18:00, evenimentul fiind prefaţat de Ion Caramitru, directorul general al Naţionalului bucureştean.

* Până pe 8 mai, în spaţiul expoziţional Podu Vechi, de la Mezaninul Bibliotecii Naţionale a României, poate fi vizionată expoziţia „Artişti români pe scenele lumii, artişti străini pe scenele româneşti” ce cuprinde fotografii şi afişe din secolul al XIX-lea din arhiva Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi.

LECTURĂ PUBLICĂ

La prima seară de lectură publică din luna martie „Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc”, ce începe de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, invitat este Dan C. Mihăilescu, care va citi un fragment dintr-o nouă carte aflată în pregătire.

CONFERINŢE

* Fundaţia Europeană Titulescu organizează, de la ora 16:00, la Casa Titulescu din Şos. Kiseleff, nr.47, un eveniment cu prilejul aniversării a 135 de ani de la naşterea lui Nicolae Titulescu. Participă: Alexandru Victor Micula – secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, academicienii Dan Berindei şi Răzvan Theodorescu, dr. Alin Spânu şi dr. Liviu Ţăranu. Moderator: prof. univ. dr. Adrian Năstase.

* În cadrul seriei „Case pe care le iubim”, Uniunea Arhitecţilor din România (UAR) prezintă proiectul „Caru’ cu Bere. De la legendă la realitate, istorii – proiecte”, de la ora 17:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR din Str. Jean Louis Calderon nr. 48.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.