Megacorporatia municipala!

Conform Viceprimarului Capitalei Aurelian Badulescu, invitat astazi In Comunitate ,infiintarea celor 19 societati comerciale in subordinea Municipalitatii vor crea posiibilitatea ca administratia bucuresteana sa raspunda mai prompt nevoilor comunitatii locale. Firmele Primariei Capitalei vor fi societati comerciale pe actiuni, avand ca unic actionar Consiliul General. Consilierii municipali ii vor reprezenta pe cetatenii Bucurestiului in adunarile generale ale actionarilor (AGA) ale acestor societati comerciale, fara, insa, a fi retribuiti pentru acest lucru, a declarat Badulescu,
Noile firme vor fi guvernate de OG 109 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor de stat, ceea ce inseamna ca isi vor face achizitiile cu respectarea legislatiei privind achizitiile publice, pe SEAP. Insa, in acelasi timp, aceasta forma de organizare va creea premisele unei retribuiri stimulative a angajatilor din firmele Municipalitatii, daca acestia vor realiza obiectivele trasate de catre Primarul Capitalei si de catre Consiliul General, a explicat viceprimarul Badulescu. El a mai adaugat ca activitatea acestor entitati economice va fi supusa atat controlului Consiliului General, cat si verificarilor Curtii de Conturi si ale Ministerului de finante.
Firmele, pentru a caror infiintare si-au dat acordul consilierii municipali, pe 28 februarie, se vor ocupa de activitati precum producerea, transportul si distributia de energie electrica si termica, administrarea drumurilor, administrarea parcarilor publice, sistemul de management al traficului, administrarea parcurilor, gradinilor publice si lacurilor, administrarea retelei de agrement din Bucuresti, dispecerizarea mijloacelor de transport public si informarea calatorilor cu privire la parcursul acestora, administrarea spatiilor publicitare, promovarea turistica a orasului, salubritate, administrarea unitatilor sanitare.
Viceprimarul a dat asigurari ca activitatile de avizare si control vor ramane in cadrul directiilor de specialitate ale Primariei Capitalei. ,,Aceste societati comerciale ne vor da posibilitatea de a presta servicii de mai buna calitate, la preturi mai scazute pentru cetatenii Bucurestiului,, a mai declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu.

Lasă un răspuns