Premiera la Teatrul ION CREANGĂ – spectacolul „O POVESTE A PORCULUI”

Teatrul Ion Creangă celebrează împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă (1837-1889), printr-o nouă producție care transpune pe scenă opera marelui scriitor, ale cărui povești, povestiri, basme și amintiri au fost îndrăgite de nenumărați tineri cititori.

Intitulat „O poveste a porcului”, spectacolul este pus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, care semnează totodată scenariul și ilustrația muzicală. Inspirat de poveștile O poveste a porcului - Teatrul Ion Creangacopilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate. În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și este programat duminică, 5 martie, orele 11.00 și 18.00, respectiv sâmbătă, 25 martie, ora 11.00. Reprezentațiile au loc la Teatrul Excelsior – Str. Academiei, nr. 28.

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei, nr. 13 – nr tel. 0767.934.374) și prin Eventim, online pe www.eventim.ro, sau în rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe detalii despre spectacol și program sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.

O poveste a porcului

După o poveste de Ion Creangă
Regia și scenariul: Mircea Cornișteanu
Decorul: Puiu Antemir
Costumele: Anca Lazăr
Proiecțiile video: Andrei Răduț
Ilustrația muzicală: Mircea Cornișteanu

Povestitorul: Ion Ionuț Ciocia
Moșul: Cristian Boeriu
Baba: Alexandrina Halic
Porcul, Făt Frumos: Alexandru Ștefănescu
Fata de împărat: Alma Boiangiu
Împăratul: Mihai Verbițchi
Împărăteasa: Vera Linguraru
Sfânta Miercuri, Sfânta Duminică: Cornelia Pavlovici
Talpa iadului: Sibylla Oarcea
Un pinguin: Sebastian Petrovici
Slujnica: Camelia Andriță
Un străjer, Credinciosul Împăratului: Cezar Vlad Popescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.