Breaking news – de la așteptări la realitate

În momentul în care posturile de televiziune sau de radio ne anunță că urmează un moment de “breaking news”, ar trebui ca măcar în plan teoretic să ne așteptăm la o știre sau la un grupaj de știri a căror forță și consistență să argumenteze oprirea temporară a emisiunii aflate în curs de desfășurare.

Din păcate, presa audiovizuală folosește foarte des și în mod nejustificat această formulă jurnalistică. Există deja și recorduri naționale, zeci de minute în care telespectatorii văd pe ecran o ușă sau o poartă a unei instituții prin care, în conformitate cu anunțul crainicului, ar trebui să iasă sau să intre la un moment dat o figură cunoscută. Practic nu se întâmplă absolut nimic, exceptând anunțul permanent de “breaking news” ce însoțește tabloul cu titlul “Natură moartă cu o ușă” prezent pe ecran.

Asta ca să nu mai vorbim și despre buletinele de știri care de multe ori conțin “un pic de breaking news”, acest lucru putând fi interpretat drept stoparea unor știri aflate în curs de desfășurare pentru a prezenta alte știri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.