John Wick 2 – un alt greu de pensionat

Thrillerul de acţiune „John Wick 2” s-a descurcat bine şi fără să-l prezentăm noi, ocupând uşor primul loc la încasări în week-end-ul trecut. Fanii lui Keanu Reeves au fost primii care s-au grăbit să vizioneze acest sequel al filmului din 2014 în care personajul titular vrea să se retragă din meseria de ucigaş, dar nu este lăsat. Oricum, înainte de „pensionare”, mai comite o baie de sânge pentru a-şi recupera de la gangsterii ruşi iubita sa maşină Mustang 1969, prilej pentru o spectaculoasă urmărire de maşini pe aglomeratele străzi ale New Yorkului, în urma căreia bietul automobil abia se mai ţine.

Pe John îl împiedică să se retragă Santino D’Antonio, un gangster italian fără scrupule bine jucat de Riccardo Scamarcio, care se prezintă la uşa sa cu o „marcă” din aur a unui legământ, obligându-l să o răscumpere. Şi anume prin lichidarea propriei lui surori, Gianna, nemiloasa conducătoare a sindicatului italian al crimei, Camorra, interpretată de Claudia Gerini. Pentru că refuză, asasinul profesionist rămâne fără casă, incendiată de gangster, pierzându-şi şi iubita căţeluşă. Mai mult, Santino pune preţ pe capul lui, aşa că toţi asasinii plătiţi din zonă încep să-l vâneze, iar el îi lichidează pe rând, folosindu-se de ce are la îndemână. Chiar şi de un banal pix sau creion.

Respectând recomandarea lui Winston, pivotul societăţii secrete mondiale de asasini din spatele lanţului de hoteluri „The Continental” foarte bine jucat de Ian McShane, să respecte străvechiul cod al organizaţiei, John acceptă în silă sarcina primită de la Santino, în urma căreia gangsterul urma să devină unul dintre conducătorii lumii interlope. Se duce la Roma îşi face câteva costume antiglonţ, se înarmează până în dinţi şi, trecând de măsurile de securitate aspre instituite de Camorra, reuşeşte să o lichideze pe Gianna în dormitorul ei, tocmai când se pregătea să fie încoronată ca şefă a mafiei. Lăsând în urma sa zeci de morţi, atât în catacombele Romei, prin sălile unui muzeu şi într-un labirint de oglinzi, John scapă din Cetatea Eternă, având însă pe urmele sale doi asasini bine pregătiţi: Cassian – garda personală a Giannei jucat de Common şi Ares – o tenace colaboratoare mută a lui Santino interpretată de Ruby Rose, care trebuie să răzbune moartea sorei acestuia.

Întors la New York, John caută să obţină ajutorul misteriosului Bowery King, un fel de rege al cerşetorilor bine jucat de Laurence Fishburne. Astfel, mai avem parte de încă un măcel, în mijlocul căruia Wick îşi găseşte puterea de a înfrunta codul asasinilor, riscând însă salvarea propriei umanităţi.

Thrillerul de acţiune „John Wick 2”, ce rulează la CinemaPRO, Glendale Studio şi cinematografele de mall, este salvat de umorul şi autoironia pe care le conţine, precum şi de locaţiile alese, mai ales cele din Roma, şi modul în care au fost filmate. Muzica este bună, însă în exces, ca să susţină şi scenele mai puţin tensionate ale filmului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.