Cele mai interesante evenimente de astăzi, 22 februarie, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul ciclului „Gastronomia în cinema. Documentare despre mâncarea spaniolă”, La Institutul Cervantes este proiectat, de la ora 18:30, filmul „Jerez & el misterio del Palo Cortado / Jerez & misterul Palo Cortado” de José Luis López-Linares del Campo,

* Institutul Italian de Cultură prezintă, de la ora 19:00, în avanpremieră absolută, documentarul „Il padrino del bandito Giuliano”, coproducţie Italia – România ce relatează adevărata poveste a banditului Salvatore Giuliano, bazându-se pe documente şi mărturii ale persoanelor care au asistat la fapte. Proiecţia va fi urmată de o dezbatere cu regizoarea Ieva Lykos şi producătorii Carlo Fusco şi Georgiana Lichiardopol. Invitată de onoare: actriţa Maia Morgenstern.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului dedicat regizorului ceh Miloš Forman la împlinirea a 85 de ani, de la ora 19:00 este proiectată comedia dramatică şi romantică „Dragostea unei blonde”.

MUZICĂ

* Concertul Orchestrei de Cameră Radio, ce începe de la ora 19:00 la Sala Radio, este dirijat de Christoph Adt şi are în program: Uvertura „Il Ritorno di Tobia”, Simfonia nr. 6 în Re major – „Dimineaţa” şi Simfonia nr. 7 în Do major – „La Prânz” de Haydn, precum şi Concertul nr. 17 în Sol major pentru pian şi orchestră de Mozart – solistă Dana Borşan.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român susţin un recital pianiştii Zsuzsa Balint şi Cristian Niculescu, care interpretează: Petite Suite pentru pian la 4 mâini de Debussy, Dolly Suite pentru pian la 4 mâini de Fauré, Concertino pentru 2 piane şi Suita în fa diez minor pentru două piane de Şostakovici.

* Swing House este un proiect care aduce muzica anilor 30, 40, 50, de la ora 21:00 în Frame Club.

* Trupa Coma susţine un concert acustic în Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:30.

OPERĂ

La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie în limba italiană a celebrei opere „Nabucco” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular pe Boris Statsenko din Rusia, alături de care cântă soliştii: Gabriela Georgieva de la Opera Naţională din Sofia, Cristian Mogoşan, Marius Boloş, Oana Andra, Iustinian Zetea, Andrei Lazăr, Andreea Novac.

EXPOZIŢIE

În Salonul de proiecte de la primul etaj al corpului B al Palatului Universul, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Situaţii şi Concepte” ce cuprinde lucrări ale artiştilor: Horia Bernea, Pavel Ilie, Julian Mereuţă, Paul Neagu, Mihai Olos, Decebal Scriba. Curator: Magda Radu.

CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* Universitatea de Arhitectură Ion Mincu găzduieşte, de la ora 18:00 o primă sesiune de discuţii din cadrul „jumpthegap talk”, sub titlul „Inovaţie semnificativă: Oportunităţile oferite de design şi arhitectură în soluţionarea adevăratelor nevoi ale oamenilor”.

* În cadrul Săptămânii PSI pentru părinţi (20 – 26 feb.), astăzi Rodica Matei va arăta, de la ora 18:30 în Librăria Cărtureşti Verona, „Cum să-ţi ajuţi copilul la teme cu calm şi fără stres”.

* O nouă ediţie a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur are loc de la ora 19:00 la Gallery din Str. Leonida nr. 9-11. În program: prezentarea scurtmetrajului experimental ”UP STAIRS” şi o dezbatere pe marginea acestuia cu Alina Uşurelu şi Irina Marinescu.

* Muzeul Naţional de Artă Contemporană vă invită, de la ora 19:00 la sediul din Palatul Parlamentului, la o sesiune de discuţii despre arta şi activitatea lui Sorin Oncu (1980 – 2016), angajamentele artei în problematicele sociale şi politice actuale, arta de atitudine şi libertatea opţiunilor mediatice şi stilistice. Invitaţi: Alexandra Titu, Cosmin Haiaş, Valentina Iancu. Discuţiile vor fi însoţite de o prezentare a lucrărilor realizate de artist în timpul vieţii şi a proiectelor recuperate din bazele sale documentare.

ALBUM

* Astăzi a fost lansat oficial albumul omagial, „Antim Ivireanul. Opera tipografică”, coordonat de arhim. Policarp Chiţulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod. Volumul a apărut la Editura Institutului Cultural Român şi este dedicat împlinirii a 300 de ani de la moartea marelui ierarh-cărturar martir, ctitor de cultură şi spiritualitate românească.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.