Cele mai interesante evenimente de astăzi, 21 februarie, din Bucureşti

CINEMA

* De la ora 19:00, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama de război „Roma città aperta / Roma, oraş deschis”, realizată în 1945 de Roberto Rossellini; cu: Anna Magnani, Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero.

* La Grand Cinema din Băneasa, de la ora 19:15, sunt proiectate scurtmetrajele de animaţie nominalizate la premiile Oscar 2017, a căror Gală de decernare are loc Duminică 26 octombrie, noaptea.

MUZICĂ

* Concertul serii este „Jethro Tull performed by Ian Anderson“ şi are loc la Sala Palatului, de la ora 20:00. Spectacolul, ce îmbină muzica cu arta interpretativă, propune o seară plină de magie pentru fanii rockului.

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul pianistului Ioan Dragoş Dimitriu care interpretează Sonata în Do major de Haydn, caietul 1 din Suita „Iberia” de Albeniz şi Studii simfonice de Schumann.

* Trupa australiană The Temper Trap susţine astăzi primul concert în România, în Fratelli Studios, în cadrul turneului de promovare a noului lor album „Thick as Thieves”. În deschidere, de la ora 19:00 cântă The Mono Jacks.

DANS

Tangoul este astă-seară în atenţia organizatorilor de evenimente. Astfel:

– la Institutul Cervantes continuă atelierul de iniţiere în tango şi în cultura tango, susţinut de Anca şi Traian Ionescu, tema întâlnirii de la ora 18:30 fiind: „Tango Ocho”;

– în Clubul Ţăranului, Fabrica de Tango prezintă o lecţie de tango, de la ora 19:00, şi o Milonga pe timp şi contratimp cu DJ Andrei cu începere de la ora 20:15.

EVENIMENTE

Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează astăzi două evenimente, ambele începând de la ora 17:00:

–  în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, masa rotundă „Ştefan Petică – 140”, la care participă ca invitaţi: Ana Blandiana, Marco Lucchesi, C. D. Zeletin şi Mihai Zamfir;

– la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, din Str. Sf. Vineri nr. 11, este sărbătorită Ziua Mondială a Limbii Materne (21 feb.), aniversată anual în întreaga lume; sunt invitaţi să citească din operele lor literare Sántha Attila (maghiară), Liubiţa Raichici (sârbă), Luminiţa Cioabă (rromani), Ioana Crăciunescu (română) şi Adrian Suciu (română), iar Mike Godoroja & Blue Spirit cântă blues; amfitrion: Dan Mircea Cipariu.

EXPOZIŢIE

Institutul Cervantes găzduieşte în  perioada 21 februarie – 12 aprilie expoziţia de fotografie intitulată „Oraşe Patrimoniu al Umanităţii. 15 bijuterii ale Spaniei”. Astăzi, de la ora 18:00, are loc o scurtă prezentare a celor 15 oraşe spaniole declarate Patrimoniu Mondial UNESCO şi a ofertei lor turistice şi culturale, urmată de vernisajul expoziţiei. Cu acest prilej vor rosti scurte alocuţiuni Rosa Maria Moro de Andrés – director al Instituto Cervantes din Bucureşti, Rosalia Fraga Pazos – coordonator de marketing al Biroul pentru Turism al Spaniei de la Viena, Ángel Rosado Martínez, managerul Grupului Oraşelor Patrimoniu din Spania şi Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul Regatului Spaniei în România.

CARTE

La Institutul Cultural Român, de la ora 18:30 are loc lansarea volumului „Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte” de Matei Stîrcea-Crăciun. Alături de autor, vor mai vorbi despre hermeneutica endogenă – o nouă metodă în critica de artă – preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor şi Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.