Protestul pietonilor!

Nu, nu s-a intamplat nici un protest pentru drepturile pietonului bucurestean, dar ar trebui sa se intample! De ce? Pentru a sanctiona dispretul si abuzul pe care toata lumea, de la autoritati, pana la simplii cetateni, conducatori auto, le practica fata de acei „fraieri”, cum ii considera ei, care au ales, fie pentru ca nu isi permit o masina personala, fie din spirit civic sau eco, au ales sa circule cu transportul public si pe jos, pietonal!
De ce dispret si de ce abuz? Pai cum altfel poate fi calificat faptul ca, pe Soseaua Pipera, pe drumul de acces catre o institutie publica, la care trebuie sa ajunga mii de cetateni, zilnic, Directia Regimul Permiselor si Inmatricularilor Vehiculelor (DRPIV), nici nu exista un trotuar?! Pe o distanta de circa 50 de metri, pietonii trebuie sa circule pe carosabil, printre masinile parcate langa gardul DRPIV si cele care circula pe Soseaua Pipera, catre intersectia cu Calea Floreasca. Nu este vorba, in acest caz, despre dispretul autoritatilor, Prefectura, Municipalitate, primaria de sector, fata de oricine nu circula cu automobilul?

Cum poate fi interpretat gestul soferilor care parcheaza, la marginea trotuarului, pe trecerea de pietoni, astfel incat abia te poti strecura printre cazanele lor, stergandu-le cu haina de noroi, pentru a trece strada? Cum am putea, altfel, considera practica multor soferi din Bucuresti de a parca pana in peretele sau zidul imobilului, asa incat pietonii trebuie sa ocoleasca, pe carosabil, jeep-urile urcate de-a curmezisul troruarului? Nu este acesta un abuz, la care sunt supusi, zilnic, mii de oameni?!
Ce poti sa crezi despre faptul ca Politia Rutiera nu ia masuri pentru sanctionarea conducatorilor auto care parcheaza, blocand trotuarele, desi exista prevedere legala care spune ca, pentru parcarea pe trotuar, trebuie asigurat culoarul de un metru latime, pentru circulatia pietonilor si ca nu este permisa parcarea la mai putin de 10 metri de trecerea de pietoni?

Ce poti sa crezi despre primarii celor sase sectoare care, dintr-un populism ieftin, desi legislatia permite ridicarea masinilor parcate neregulamentar, refuza sa-si infiinteze servicii de ridicare a masinilor, pretextand ca nu exista suficiente locuri de parcare? Nu demonstreaza acesti edili dispret fata de pietoni, nu se fac complici la abuzul la care ne supun soferii?
Deci, toata lumea ne dispretuieste pe noi, pe pietoni, desi suntem mai multi decat soferii! Inseamna ca singura cale de a stopa abuzul, de a castiga respectul ce ni se cuvine este aceea de a ne face auziti, de a protesta fatis, pentru dreptul de a putea merge pe jos, pe trotuare, in siguranta, in orasul nostru!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.