Cele mai interesante evenimente de astăzi, 20 februarie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinema Muzeul Ţăranului, în cadrul programului „British Documentary”, British Council propune astă-seară, de la ora 19:00, filmul „The Supreme Price / Preţul Suprem”, de Joanna Lipper, despre Hafsat Abiola, fiica preşedintelui Nigeriei a cărui victorie a fost anulată şi a cărei mamă a fost ucisă de agenţi ai dictaturii militare, ce are acum în faţă provocarea de a transforma o cultură coruptă a guvernării într-o democraţie capabilă să fie de folos celei mai marginalizate părţi a populaţiei acestui stat african: femeile.

DANS

Teatrul Stela Popescu prezintă a doua premieră a anului 2017, baletul „Harap Alb”, de la ora 10:00, la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor. Regizor, coregraf şi autor al coloanei sonore este Ştefan Soare, iar decorurile şi costumele sunt semnate de Viorica Petrovici.

MUZICĂ

*  InFusion Trió, format din muzicienii din Ungaria Farkas Izsák – vioară electrică, Simkó-Várnagy Mihály – violoncel electric, chitară şi Weisz Nándor – percuţie electronică, cântă de la ora 19:00 în Clubul Ţăranului.

* Nitai Hershkovits Trio susţine un concert în Control Club, începând cu ora 20:00, în cadrul programului Jazz Nouveau.

CELEBRARE

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” găzduieşte, la Sala „Pictură” celebrarea „Zilei Dezrobirii Romilor” (20 feb.), organizată de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, în parteneriat cu Roma Education Fund România. În program:

– de la ora 17:30, piesa de teatru intitulată „Marea Ruşine”, concepută şi regizată Alina Şerban, tânără artistă de etnie romă care expune cea mai lungă şi tragică perioadă de sclavie din istoria omenirii, cinci sute de ani;

– de la ora 20:30, un concert cameral sub coordonarea violonistului Marin Alexandru, alături de invitatul special, maestrul acordeonist, Ionică Minune.

PREZENTARE

În cadrul programului Neostudio, de susţinere a tinerilor designeri, Galateca găzduieşte, de la ora 19:00, proiectul de modă „White shadows”, al studenţilor din anul 1, de la Universitatea Naţională de Arte – Departamentul Modă, sub coordonarea Lector univ. dr. Sergiu Chihaia şi Asist univ. dr. Răzvan Vasilescu.

CARTE

La Librăria Sophia, de la ora 18:00 are loc lansarea volumului „Îndreptar la spovedanie” scris de Valeriu Gafencu – ediţie alcătuită şi îngrijită de Cezarina Condurache şi prefaţată de Pr. prof. dr. Vasile Gordon, care participă la eveniment alături de Sorin Lavric – scriitor, Ciprian Voicilă – sociolog şi încă doi invitaţi surpriză. Recită actriţa Manuela Hărăbor. Tot în cadrul evenimentului vor fi proiectate secvenţe din filmul documentar dedicat martirului Valeriu Gafencu – „Noaptea pătimirilor”, realizat în anul 1998 de Radu Dinu de la TVR Internaţional.

MASĂ ROTUNDĂ

La Institutul Cervantes, în cadrul expoziţiei „Dicţionar de cuvinte specifice limbii vorbite în Columbia. O nouă expediţie în patrimoniul lexical columbian”, de la ora 17:30 are loc masa rotundă „Gabriel García Márquez – Mereu în actualitate” la care participă: Tudora Şandru Mehedinţi, Simona Vasilache şi Roxana Glonţ.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.