La mulți ani, Camelia Potec!

Multiplă medaliată la campionate mondiale şi europene şi campioana olimpică la Atena 2004, Camelia Alina Potec împlinește astăzi 35 de ani.
În decursul celor 20 de ani de activitate sportivă a cucerit peste două sute de titluri naţionale, trei titluri europene și trei medalii de argint continentale.
Primele titluri europene în întrecerile seniorilor, la probele de 200 de metri şi de 400 de metri liber, le-a cucerit în 1999, performanţă reuşită după tripla de aur din 1998 de la Campionatele Europene de juniori.

Camelia Potec
Cea mai valoroasă medalie a fost cucerită de Camelia în ziua de 17 august 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după ce a încheiat victorioasă prima probă de 200 de metri liber.
Ultima medalie importantă pe care a adus-o în ţară a fost cea de bronz, cucerită la Campionatul Mondial din 2009 de la Roma, în proba de 1.500 de metri.
S-a retras din activitate în 2012, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Londra.
Fără doar şi poate, Camelia Potec este mai mult decât atât, este şi un lider foarte bun.
În 2013, devenea cel mai tânăr președinte de federaţie din România, când a fost numită în fruntea Federaţiei Române de Nataţie și Pentatlon Modern, funcţie pe care o deţine şi astăzi.
Şi, să nu uităm, că s-a spus despre ea că este una dintre cele mai frumoase sportive din România.

Filmul despre înotătoarea care și-a transormat visul în realitate, realizat în cadrul campaniei „Eu aleg România” 100 de povești ale sportului românesc, este disponibil pe canalul Youtube al campaniei și pe site-ul nostru bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.