Președintele CJ Ilfov urmărit penal

Sursa foto: Ziua de Constanta

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, este urmărit penal pentru luare de mită și șantaj.

Potrivit DNA, faptele ar fi fost comise în 2008, când era secretar de stat în Ministerul Internelor și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Procurorii spun că, în aceste calități oficiale, Petrache ar fi primit foloase necuvenite de la un primar, pentru a interveni în favoarea acestuia la prefect.

Președintele Consiliului Județean Ilfov a declarat astăzi, la ieșirea de la DNA, că procurorii îl acuză că l-ar fi șantajat pe fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin.

Acesta își schimbase buletinul pentru a înmatricula o mașină în București, iar schimbarea localității din actul de identitate putea duce la pierderea mandatului de primar.

Petrache ar fi intervenit atunci la prefectul de Ilfov să nu emită o astfel de decizie pentru Mladin, iar apoi l-ar fi șantajat pe acesta și ar fi primit de la el o excursie în străinătate, în schimbul tăcerii.

Marian Petrache a anunțat că își dă demisia din partid, însă nu și din funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, unde a fost ales de cetățeni, transmite Agerpres.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.