Cele mai interesante evenimente de astăzi, 17 februarie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00 are loc o proiecţie specială cu drama de război „O vară de neuitat”, ecranizare de Lucian Pintilie a nuvelei „Salata” din ciclul „Cronica de familie” de Petru Dumitru, ce prezintă o frescă a vieţii interbelice din Cadrilaterul  locuit de mai multe naţionalităţi. Evenimentul marchează un moment special în cadrul programului Education a l’image, ajuns la al 9-lea an de activitate: lansarea studiului critic despre acest film, scris de Andrei Gorzo şi editat de Societatea Culturală NexT, în parteneriat cu LiterNet. Cu această ocazie specială, 150 de broşuri vor fi oferite cadou spectatorilor, urmând ca materialul să fie ulterior disponibil în format electronic. La finalul proiecţiei, publicul prezent este invitat la un dialog cu Andrei Gorzo, despre filmul „O vară de neuitat”.

MUZICĂ

* Concertul Orchestrei Naţionale Radio din această săptămână, are loc deseară, de la ora 19:00, la Sala Radio, este dirijat de Cristian Oroşanu şi are în program exclusiv muzică rusă: Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor de Ceaikovski.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Horia Andreescu şi având în program: Suita Estancia de Alberto Ginastera, Concertul pentru pian şi orchestră de Edvard Grieg – solistă Elisabeth Leonskaja şi Simfonia nr. 1 de Jean Sibelius.

* De la ora 20:00 încep concertele:

– Akcent Live, la Palatul Bragadiru;

– The Twisters, în Green Hours;

– Jazz in love cu Mădălina, în ARTea.

* De la ora 20:30 sunteţi invitaţi în Serendipity la o seară cu parfum franţuzesc, chansonete şi tango cu acorduri de swing-jazz fiind interpretate de Diana Tudor acompaniată la pian de Alexandru Burcă.

* De la ora 21:00 susţin concerte:

– Robin and the Backstabbers, în Fratelli Club;

– Soul Serenade & Vlad Simon, în Clubul Ţăranului Român.

* De la ora 22:00, în Stuf Vama Veche începe încă o seară de Heavy Rotation, având ca invitaţi pe: Michel Kotcha, Ioana Abramiuc, Andrei Neamţu, Andrei Cornea şi Sergiu Stanciu.

* Formaţia italiană New Jersey interpretează melodii celebre ale trupei Bon Jovi în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

* Viţa de Vie cântă, de la ora 22:45, în Berăria H.

DANS

Opera Comică pentru Copii prezintă, de la ora 18:30, la Sala UnderGrant, premiera baletului „Eliza, Micuţa Florăreasă”, de Mihai Babuşka după „My Fair Lady” de George Bernard Shaw.

FESTIVAL

La Circ & Variete Globus continuă, până Duminică 19 februarie, Festivalul Internaţional de Circ de la Bucureşti. 100 dintre cei mai importanţi artişti din ţară şi din străinătate prezintă: acrobaţii, momente de magie şi comice, jonglerii, numere spectaculoase de zbor şi dans, precum şi dresuri de animale. Se adaugă la ingredientele aduse în competiţie de cei care se vor lupta pentru un trofeu în cadrul acestui Festival: costume strălucitoare, adrenalină şi amuzament.

Reprezentaţiile din cadrul Festivalului au loc în vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, iar sâmbătă, 18 februarie, de la ora 11.00 şi de la ora 19.00.

Duminică 19 februarie 2017, de la ora 18.00, Juriul de Specialitate va anunţa marii câştigători, în cadrul unui grandios spectacol de gală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.