Se caută soluții pentru reducerea aglomeraţiei din vama Giurgiu – Ruse

Sursa foto: Ziua News

Autorităţile rutiere din România şi Bulgaria caută soluţii pentru reducerea aglomeraţiei din vama Giurgiu – Ruse. Problemele sunt cauzate de noul sistem pentru încasarea taxei de drum din ţara vecină.

Pe Drumul Naţional 5 Bucureşti-Giurgiu, cozile de TIR-uri spre Podul Prieteniei depăşesc zilnic 10-15 km, întrucât sunt doar două ghişee pentru vinieta care se încasează prin card, ceea ce creşte timpul de aşteptare – explică, Radu Munteanu, Director General Adjunct al Companiei Naționale de Drumuri.

”Achitarea tarifelor se realizează obligatoriu prin instrumente bancare, ceea ce duce la creşterea timpului de staţionare a unui vehicul de marfă la aproximativ 8-9 minute. Una dintre măsuri ar fi suplimentarea punctelor de achitare, deci a caselor din vamă, mărirea numărului de culoare de control şi de cântărire”, precizează Radu Munteanu.

De la 1 februarie, taxa de drum din Bulgaria nu se mai achită în benzinării sau la distribuitorii autorizaţi, ci exclusiv în punctele de trecere a frontierei.
La Calafat-Vidin, Bechet, Silistra, Negru Vodă sau Vama Veche este un singur ghişeu pentru achitarea ei.

Probleme mari de fluenţă se înregistrează în weekend-uri, pentru că mulţi turişti români merg spre Bansko, principala staţiune de schi din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.