Passengers / Pasagerii – o poveste de dragoste SF

Drama romantică SF „Passengers / Pasagerii”, chiar dacă nu e tocmai un block-buster prin conţinutul său cu ceva meandre psihologice şi probleme de moralitate, este un film despre singurătate superb realizat vizual şi cu câteva momente de acţiune tensionată, ceea ce a fost suficient ca să se menţină pe ecranele majorităţii cinematografelor de mall de o lună şi jumătate.

Povestea propusă este, de fapt, una de dragoste ce are loc într-un viitor în care Pământul este supra-aglomerat, viaţa aici devenind imposibil de costisitoare. Aşa că oamenii practici se mută în colonii spaţiale, pe planete descoperite în alte sisteme solare, pentru o viaţă nouă, proaspătă. 5000 dintre aceştia sunt îmbarcaţi pe nava spaţială de lux Avalon, în capsule de hibernare, pentru 120 de ani de călătorie spre noua colonie, numită Homestead II. Doar ultimele patru luni se vor afla în stare de trezie, pentru a se cunoaşte şi bucura de facilităţile navei, printre distracţiile pe care la au la dispoziţie fiind: ieşirea în spaţiu cu un costum special sau înotul într-o piscina de sticlă prin care poţi vedea nebuloase.

După ce trece printr-un câmp de asteroizi, nava începe să aibă probleme, ce duc la trezirea inginerului James Preston după numai 30 de ani. Singur pe o navă cât un oraş şi disperat, încearcă, fără succes, să se întoarcă la hibernare. Apoi încearcă să găsească tot felul de distracţii, de care găseşte el o modalitate să se bucure, chiar dacă nu era pasager Gold, cu drepturi depline, ceea ce dă umor acestui rol care pare scris pentru interpretul său, Chris Pratt. Singurul cu care poate conversa este barmanul-android Arthur, jucat de Michael Sheen, ce-i oferă şi băutura fină din partea casei. Cu acesta face James haz de necaz, în faţa lui are momente de depresie şi tot cu el discută dilemele sale morale, provocate de faptul că se îndrăgosteşte de o pasageră: Aurora Lane, bine interpretată de Jennifer Lawrence.

Nu vă spunem cum, dar şi Aurora se trezeşte, trece prin criza trăită de James, accentuată şi de faptul că ea nu-şi mai poate duce la îndeplinire planul de a scrie şi publica despre noua colonie, la reîntoarcerea pe Pământ. Dar măcar îl are pe inginer drept sprijin, între ei înfiripându-se o posibilă poveste de dragoste. Până când adevărul trezirii ei iese la iveală. Însă aproape imediat, problemele navei care s-au tot agravat, ating punctul critic, fiind trezit, de această dată, unul dintre membrii echipajului, jucat de Laurence Fishburne, împreună cu care încearcă să găsească o soluţie de evitare a eşecului total al călătoriei şi moartea tuturor pasagerilor. Şi ne oprim aici cu povestitul ca să vă mai rămână destule de descoperit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.