Cele mai interesante evenimente de astăzi, 10 februarie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinemateca Eforie începe de astăzi Săptămâna Filmului Iranian cu o gală de deschidere, ce are loc de la ora 17:00 şi cuprinde proiecţia comediei dramatice „Azar, Shahdokht, Parviz şi alţii” de Behrooz Afkhami.

MUZICĂ

* În cadrul concertului săptămânal, Orchestra Naţională Radio, dirijată de David Crescenzi, prezintă, de la ora 19:00 la Sala Radio, opera „Simone Boccanegra” de Giuseppe Verdi, cu baritonul George Petean în rolul titular. Participă Corul Academic Radio. Solişti: Cellia Costea – soprană, Cosmin Ifrim – tenor, Gelu Dobrea – bas, Daniel Pascariu – bas, Florin Simionca – bariton şi Nicolae Simonov – tenor.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Misha Katz şi având în program: Uvertura Idomeneo de Mozart, Concertul pentru pian şi orchestră de Schumann – solist Dan Grigore şi Simfonia nr. 4 de Brahms.

* De la ora 20:00, în ARTea, Marta Băceanu – pian şi Gaby Stănescu – vioară vă propun o incursiune muzicală în cadrul proiectului „La Pasion de una Rosa”.

* De la ora 20:30, Releveu lansează, în J’ai Bistrot, clipul „Ceilalţi”, într-un concert ce-i are ca invitaţi pe chitaristul Mihai Mosoi şi DJ Şerbănesku.

* De la aceeaşi oră şi trio Orkid lansează primul lor LP, „Standing Still in the Dark” şi clipul ce-l însoţeşte, într-un concert ce are loc în Control Club.

* Tot de la ora 20:30 încep concertele:

– „Meaning of the Blue” cu Maria Răducanu, la Restaurantul Elisabeta;

– Russian Night cu Tania Popa, la Upstairs Rooftop din strada Sevastopol nr. 24.

* De la ora 21:00 dau concerte:

– Metaferis, în Yellow Club;

– formaţia David’s Pack condusă de David Lăpădat, în Clubul Ţăranului.

* De la ora 22:00, în locaţia „Centru” din Pasajul Victoria, are loc programul Trippin’ Rippin’ la care participă: SOFIE din Statele Unite, Kosmic Blues, Scuffle şi Kidamn din România.

* De la aceeaşi oră, trupa Gothic îşi lansează albumul „Demons”, în cadrul unui concert ce-i are ca invitaţi pe cei de la LOST.

* Tot de la ora 22:00 cântă:

– Loredana, în Tribute;

– Compania 7, în Stuf Vama Veche;

– Poetrip, în Londophone;

– Trupa Friends, în True Social Club.

* De la ora 22:30, Freestay susţine un concert în Hard Rock Cafe.

* De la ora 23:15, Zdob şi Zdub cântă în Berăria H.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, în cadrul programului Zilele Culturii Iraniene în România, de la ora 14:30 are loc vernisajul expoziţiei de Artă Persană şi Artizanat, deschisă până pe 19 februarie. Expoziţia reuneşte o serie de tablouri ale renumitului pictor şi miniaturist Mahmoud Farshchian, ceramică şi faianţă, covoare persane lucrate manual şi obiecte de artizanat, precum şi o colecţie de reproduceri arheologice ale basoreliefurilor, capitelurilor şi coloanelor de la Persepolis / Takht-e Jamshid (Tronul lui Jamshid) – fosta capitală a Persiei Antice considerată în prezent de istorici şi arheologi a opta minune a lumii antice.

FILATELIE

De azi este disponibilă emisiunea filatelică „Păsări inteligente” alcătuită din patru timbre ce prezintă păsări din familia corvidelor, care se găsesc în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.