Breaking News: pe partie nu exista simt civic!

Pentru ca masina este blocata din nou de zapada si am ramas blocat cand am vazut cata zapada o blocheaza, ma urc in taxi sa vin la serviciu.

La radioul din masina ascult o transmisiune in direct de pe partia Bradul din Poiana Brasov.

Sunet ambiental: strigatele copiilor care se joaca in zapada, strigatele parintilor care incerca sa-I mai linisteasca, reporterul ii intreba si pe unii si pe ceilati cum este zapada, cum este partia, unii raspund cu rasuflarea taiata de efort ca tocmai au reusit sa coboare « de sus de tot » fara sa cada, altii se lauda ca au mai invatat ceva, toti spun ca e o vreme excelenta si nu vor sa se termine.

Am o revelatie : de 10 zile de cand ma uit la televizor non-stop aflu de la analisti incruntati (e obligatoriu !!) ca Romania inseamna Palatul Cotroceni si  cei contra, Palatul Victoria si  cei contra, Parlamentul si  cei contra, coalitia la putere si cei contra, ticalosii si dreptii.

Dar iata ca la munte nu protesteaza nimeni decat atunci cand trebuie sa se intoarca in camera pentru ca a venit ora mesei, sau se inchide telecabina.

Sunt zeci de mii de parinti pe Valea Prahovei si in Poiana, cu siguranta si la Ranca, si la Stana de Vale si pe Semenic etc. etc. care au ales sa-si aduca copiii la schi, se bucura de bucuria lor si, daca mai au timp, se urca si ei pe schiuri, sau pe saniuta, sa vada cum e, sa profite si ei de iarna si de putina vacanta.

Sunt si zeci de mii de tineri si batrani care poate ca nu l-au citit pe Mihail Sebastian, dar stiu instinctiv ca placerea alunecarii pe zapada nu are egal.

E o alta Romanie!

Cea lipsita de simt civic!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.