Cele mai interesante evenimente de astăzi, 9 februarie, din Bucureşti

CINEMA

* Cinemateca Union găzduieşte, de la ora 17:00, aniversarea regizorului Dan Necşulea la împlinirea a 75 de ani de viaţă, din care 50 dedicaţi filmului de televiziune. La acest eveniment, organizat în colaborare cu Uniunea Cineaştilor din România, regizorul  sărbătorit este omagiat de: Laurenţiu Damian – preşedintele acesteia, prof. univ. Manuela Cernat, regizorul Dan Piţa şi criticul Călin Căliman. Cu această ocazie este proiectat filmul „Tandreţea lăcustelor”, realizat de Dan Necşulea în 2003.

* La Spaţiul Public European, în cadrul programului „Joia de film”, de la ora 19:00 are loc proiecţia documentarului biografic „The Salt of the Earth / Sarea pământului” de Wim Wenders şi Juliano Ribeiro Salgado.

* În cadrul programului „Joia la film”, la Institutul Italian de Cultură este proiectată, de la ora 19:00 şi fără subtitrare, comedia „Pane e burlesque” de Manuela Tempesta, cu: Laura Chiatti, Sabrina Impacciatore, Michela Andreozzi, Fabrizio Buompastore.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Misha Katz şi având în program: Uvertura Idomeneo de Mozart, Concertul pentru pian şi orchestră de Schumann – solist Dan Grigore şi Simfonia nr. 4 de Brahms.

* Ana-Cristina Leonte vine, de la ora 19:30, la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90, cu noul său proiect, Reveries, ce combină jazz-ul cu muzica psihedelică şi electro. Invitaţi speciali ai acestui al doilea concert din programul Artist in Residence sunt: Marina Arsene, Nicoleta Gavriliţă & Roxana Ardelean (The Twisters).

* Guitar Mozaic se intitulează recitalul de chitară clasică susţinut de Claudiu Răducanu de la ora 20:30 în Serendipity.

* În clubul B52, de la ora 21:00 începe a III-a ediţie a evenimentului „On The Block” la care participă, până dimineaţa: Matthew White, Desvalido & Mircea, Sybro, Endles, Filip şi Jamie.

*  Tot de la ora 21:00 au loc:

– recitalul susţinut de Duo voce-chitară Koszorus Krisztina & Szász Csaba în Clubul Ţăranului;

– concertul dat de trupa „Omul cu Şobolani” în Club Control.

* Formaţia „Compact” susţine un concert extraordinar în Hard Rock Cafe, începând de la ora 21:30.

* Îndrăgita ADDA cântă, de la ora 22:00, în Old City – Şelari.

OPERĂ

* Opera Naţională vă propune, de la ora 18:30, o reprezentaţie în limba italiană cu opera bufă „Così fan tutte / Aşa fac toate” de Mozart, spectacol realizat în co-producţie cu Opera Garsington din Marea Britanie. În distribuţie: Simona Neagu, Maria Jinga, Andrei Lazăr, Cătălin Ţoropoc, Florina Ilie şi Vicenţiu Ţăranu.

EXPOZIŢII

* În spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură contemporană „Semne din lada cu zestre” a artistului Vasile Pop Negreşteanu, ce poate fi vizionată până pe 19 martie. Bucureşti FM este partener media.

* La galeria Muzeului Naţional de Artă Contemporană de la etajul 3 al Palatului Parlamentului, de la ora 19:00 este vernisată expoziţia „I AS IN US” – Distracţie digitală în epoca dependenţei de Vivienne Griffin & Cian McConn, printr-un performance susţinut de Katrina Damigos, Kaspars Groševs şi Paul Dunca.

* În cadrul celei de-a 7-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Gravură Experimentală (IEEB7), având tema „Istorii Fabricate. Adevăr şi ficţiune în istoria recentă”, invitata Ana Hoffner, artistă din Austria, susţine o prezentare cu proiecţie video intitulată „Persistenţa imaginii – Practica de Artă în vremuri de conflict”, începând de la ora 19:00, la Atelier 030202, din Str. Sf. Vineri, nr. 11.

CARTE

* În sala Nicolae Grigorescu de la Grand Hotel Continental, Muzeul Municipiului Bucureşti organizează, de la ora 18:00, lansarea volumului „Ieri şi azi în Bucureşti” semnat de Cezar Petre Buiumaci.

* La Cărtureşti Carusel, din strada Lipscani, de la ora 18:30 are loc lansarea volumului „Cartea Oglinzilor”, în prezenţa autorului Eugen Ovidiu Chirovici.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la ora 19:30 este lansat jurnalul de front al căpitanului Armatei Franceze, Marcel Fontaine, „Misiune în România. Noiembrie 1916 – Aprilie 1918“, tradus pentru prima dată în limba română. Vorbesc: Alain Legoux, apropiat al lui Marcel Fontaine şi legatarul testamentar al autorului, Micaela Ghiţescu, fosta elevă a autorului, postafaţatoarea şi traducătoarea jurnalului, şi istoricii Ioan Stanomir şi Daniel Cain.

ÎNTÂLNIRE

Cunoscută publicului larg prin rolul Sandrei din „Sieranevada”, film de Cristi Puiu selectat pentru Palme d’Or în anul 2016, Judith State, unul dintre cei mai activi coregrafi români, deschide noul sezon „Round Table România”, fiind invitata Valentinei Sandu – Dediu de la ora 17:00, în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.