Se cere unificarea dosarelor Colectiv

Sursa foto: Ordinea Zilei

Parchetul General ii cere Judecatoriei sectorului 4 sa trimita dosarul in care sunt judecati patronii clubului Colectiv la Tribunalul Bucuresti. Asta pentru a fi conexat cu dosarul in care este acuzat fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Procurorul de sedinta si-a motivat cererea prin faptul ca in dosarul de la judecatorie nu exista nicio institutie parte responsabila din punct de vedere civil, iar bunurile inculpatilor nu acopera despagubirile cerute de familiile victimelor.

In cazul Colectiv mai exista un dosar, la Tribunalul Militar, in care sunt judecati angajatii ISU, Antonia Radu si George Matei.

„Parchetul General a instituit sechestru pe bunurile inculpaților, persoane fizice si juridice, insa valoarea acestor sechestre sunt insignifiante si nu vor acoperi pagubele. Este dosarul cu cel mai mare numar de victime din ultimul secol. Judecatoria este in imposibilitatea de a da o hotarare pe latura civila. Intre acest dosar si cel de la Tribunalul Bucuresti este clar o legatura. Inculpatii din ambele dosare au participat la dezastrul de la Colectiv. Hotararea Judecatoriei pe latura civila va fi doar una simbolica”, a declarat procurorul.

Procurorul sustine ca in dosarul lui Piedone partea responsabila civilmente este Primaria Sectorului 4, iar in dosarul pompierilor – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Avocatii victimelor si ai inculpatilor au fost de acord cu cererea procurorului, insa unii dintre ei au atras atentia ca cele doua dosare se afla in stadii diferite de judecare, cel de la Tribunalul Bucurestii fiind inca in cameră preliminara.

Judecatorul a amanat discutarea cererii Parchetului pentru termenul urmator al procesului din 21 martie, insa va trimite Tribunalului Bucuresti o adresa pentru a se comunica in ce stadiu se afla dosarul lui Piedone.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.