Reacții la discursul președintelui Klaus Iohannis

După discursul președintelui Klaus Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că social-democrații nu vor face nimic împotriva șefului statului. Suspendarea din funcție a președintelui nu a fost și nu este o soluție deoarece România are nevoie de stabilitate și să fie bine guvernată, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a motivat gestul colegilor săi de a ieși din sală în timpul discursului prin faptul că, în loc sa medieze, șeful statului a ales să dezbine.

În schimb, opoziția s-a declarat de acord cu mesajul președintelui.

Liberalul Cătălin Predoiu a spus că PSD ar trebui să-și îndeplinească promisiunile din campania electorală și să nu mai atace justiția. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că șeful statului a exprimat așteptarea a milioane de români pentru o guvernare în interes public.

La rândul său, deputatul Dan Barna de la USR consideră că mesajul președintelui reprezintă un apel la echilibru și decență, iar Guvernul și partidul de guvernământ au obligația să reașeze țara într-o matcă de credibilitate.

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, și-a exprimat regretul că PSD nu se trezește din beția puterii și că semnalul dat de cetățenii care au ieșit din proprie convingere timp de o săptămână în fața Guvernului trebuie tratat cu toată seriozitatea.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul va găsi bani pentru organizarea referendumului solicitat de șeful statului, deși nu este simplu să găsești 50 de milioane de euro.

Citește AICI discursul președintelui Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.