Ingredientul magic al dietei mediteraneene

Sursa foto: Nasul.TV

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece alimentele pe care le conţine sunt bogate în magneziu.

Magneziul are efecte benefice asupra organismului, deoarece reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral şi diabet.

Cu toate acestea, magneziul trebuie luat în combinație cu o varietate de produse, pe care dieta mediteraneană chiar le include: peşte, legume cu frunze, nuci, cereale integrale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zhejiang din estul Chinei au analizat datele provenite din 40 de studii, cu participarea a peste un milion de persoane din nouă țări. Rezultatele au arătat că produsele cu o cantitate mare de magneziu reduc riscul de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral cu 12% şi de diabet zaharat de tip 2, cu 26%.

Dieta mediteraneana se bazează pe alimente neprocesate precum fructe, legume, păstai, cereale integrale, lactate, ulei de măsline, carne de pasăre și peste. Este vorba de un regim care cuprinde rețete specifice celor 16 țări de pe coasta Mării Mediterane.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.