Ne-am dezîndrăgostit în Pasaj, cu Ioana Ignat!

Ioana ne-a cântat refrenul piesei încă de anul trecut, pe vremea când piesa nu fusese lansată încă. Și ne-a promis că vine cu ea și când va fi frumos mixată, masterizată și împachetată, adică lansată. Și a venit, fată de cuvânt, cu atât mai mult cu cât studioul nostru a fost primul studio de radio bucureștean căruia i-a trecut pragul. Și pare-se că i-am purtat noroc, piesa-i faină foc și cu lipici la public!

De fapt nici n-avea cum să fie altfel! Ioana Ignat are o voce… De fapt, spre deosebire de multele voci bune de pe la noi, Ioana are un timbru inconfundabil al vocii, de-o deosebești dintr-o mie pe fătuca asta frumoasă venită de la Botoșani să ne dezîndrăgostească pe toți, taman acum când iarna stă să treacă și deja miroase a primăvară zburdalnică. Și deși nu i-am zis-o până acum, dar o știam pe Ioana Ignat de dinainte de Vocea, când a căpătat faima și încrederea necesară pentru a porni pe drumurile industriei muzicale românești. O știam de la festivalurile folk pe care le tot urmăresc de ani buni. Tocmai de aceea știu că transformarea sa este spectaculoasă și totuși firească, în condițiile în care calitățile vocale din „dotare” puteau prevesti într-un fel sau altul ascensiunea ei. Dar, na, oameni talentați care bat o viață întreagă la porțile succesului am tot văzut, numai că Ioana mai are și curaj!

Eu și Răzvan suntem fascinați de prezența ei. Este spontană și… vie! Pusă pe ghidușii, adică! Tremură toată atunci când cântă, semn că trăiește fiecare notă ce-o scoate dintr-însa, iar răgușeala din timbrul ei e precum o amprentă vocală, n-ai cum s-o confunzi!

Și pentru că s-a nimerit să vină la noi în această dimineață de vineri, am invitat-o pe Ioana Ignat în Pasajul Universității, de acolo de unde ne-am reluat șirul de transmisiuni a matinalului București FM. Și ne-a cântat live piesa „Mă dezîndrăgostesc”, că-n variantă de studio o știm deja pe dinafară, că nu lipsește din playlist-ul matinal.

În rest, am povestit, am râs, așa cum facem în fiecare dimineață. Și am aflat multe lucruri noi despre Ioana. Inclusiv faptul că dezîndrăgosteala pare a fi pe sfârșite, chiar dacă nu ne-a spus-o pe șleau, am citit noi printre rânduri. Că încă ne pricep la analiza pe text, iar atenția noastră este ațintită în special la spațiile dintre cuvintele rostite. Dacă și voi ajungeți la această concluzie după ce veți viziona înregistrarea video de mai jos, dați-ne de știre printr-un comentariu, ceva! 🙂

 

Lasă un răspuns