Cele mai interesante evenimente de astăzi, 2 februarie, din Bucureşti

CINEMA

* În cadrul programului „Joia de film”, la Spaţiul Public European este proiectată, de la ora 19:00, drama „The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat”, realizată de Felix van Groeningen, ce spune povestea de dragoste dintre Elise şi Didier, care trebuie să facă faţă bolii grave a fetiţei lor, punând şi problema credinţei.

* „Joia la Cinema” se numeşte programul Institutului Italian de Cultură, în cadrul căruia astăzi, de la ora 19:00, rulează comedia „Un fidanzato per mia moglie / Un logodnic pentru soţia mea” de Davide Marengo, cu Paolo Kessisoglu, Geppi Cucciari, Luca Bizzarri, Dino Abbrescia.

* Tot de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie puteţi viziona drama „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, adaptare după romanul omonim de Ken Kesey realizată de Miloš Forman, cu: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman, Danny DeVito, Christopher Lloyd.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Nicolae Moldoveanu, având ca solistă pe Naoko Anzai, iar în program: „Pacific 231” de Arthur Honegger, Variaţiuni simfonice de César Franck şi „Planetele” de Gustav Holst.

* „Una Noche de Bolero” se intitulează concertul susţinut de Nestor Michell, cantautor cubanez, alături de vocea, basul şi pianul trupei Habanegra, de la ora 19:30 în ARTea.

* „The Groovy Bastards” cântă, de la ora 20:00, în Clubul Ţăranului.

* Trupa Coma îşi lansează videoclipul „DOR”, în cadrul unui concert susţinut în Control Club. În deschidere, de la ora 21:00 cântă cei de la „Am Fost La Munte şi Mi-a Plăcut”.

* Trupa de rock alternativ, Luna Amară, susţine un concert, alături de Light Quartet în  Hard Rock Cafe, începând cu ora 21:30.

* Începând cu ora 22:00, trupa TimeOut cântă în The Drunken Lords.

EXPOZIŢII

* La Galeria „Căminul Artei”, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor Eugen Vuţescu şi Vladimir Ene, ce poate fi vizionată până pe 13 februarie.

* Expoziţia de fotografie „Gărâna Jazz Festival 20”, a fraţilor Horaţiu şi Mihai Şovăială, este vernisată de la ora 19:00, la Mobius Gallery, din strada Mendeleev nr. 2, unde este deschisă până pe 22 februarie.

* Expoziţia foto-jurnalistei Ioana Moldovan intitulată „Nepal. Cu viaţă” se deschide la ora 19:00, la Librăria Anthony Frost Enghlish Bookshop, din Calea Victoriei nr. 45.

* La Institutul Balassi al Ungariei, tot de la ora 19:00 începe finisajul expoziţiei „Diacronia” în care puteţi viziona aparate de fotografiat din vremuri trecute, privite prin prisma concepţiei Readymade iniţiată de Duchamp. De asemenea, sunt expuse fotografii realizate cu aparate din toate timpurile, cu tehnicile diferite utilizate în cadrul unui performance fotografic iniţiat în data de 17 ianuarie de profesorul universitar Radu Igazság şi de Alfred Schupler.

CARTE

* La Casa Titulescu din Şos. Kiseleff nr.47, de la ora 16:30 are loc lansarea volumului „Armata Română în Război (1941 – 1945)”, scrisă de Alesandru Duţu. Moderator: prof. univ. Adrian Năstase.

* Romanul „În umbra paşilor tăi”, de Vitali Cipileagă, este lansat de la ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Carusel din strada Lipscani nr. 55.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea volumului „Scrisori către Monica, vol. II”, de E. Bălăcioiu-Lovinescu. Invitaţi: Gabriela Creţia, Ioana Pârvulescu şi Astrid Cambose.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.