Carmen Dan: 79 de persoane reținute în urma confruntărilor din Piața Victoriei

Sursa foto: PS News

79 de persoane au fost reținute și conduse către secțiile de Poliție în vederea stabilirii identității precum și a gradului de implicare în incidentele de aseară din Capitală.
Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar într-un caz pentru deținere de droguri de mare risc, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a precizat că au fost aplicate și cinci sancțiuni contravenționale.

Potrivit ministrului, opt jandarmi au fost răniți, dintre care trei au fost transportați la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologic, pentru evaluare medicală de specialitate.

Totodată, patru protestatari au fost răniți, doi fiind transportați la Spitalul de Urgență Floreasca, însă nicio persoană nu a rămas internată.

În ceea ce privește schimbul de date operativ dintre SRI și MAI, Dan a susținut că nu a primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare.

„Aseară, între orele 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției Bogdan Despescu au primit mesaje SMS din partea unui ofițer din cadrul SRI, în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persoane, activiști care participă constant la activități de acest gen, precum și prezența unor membri ai galeriilor la modul general”, a afirmat Dan.

Potrivit ministrului, datele primite prin SMS nu semnalau riscuri în ceea ce privește tulburarea ordinii publice, intenția de a denatura caracterul manifestației, respectiv dacă persoanele în cauză urmau să desfășoare acte de violență și nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop.

Amintim că peste 100.000 de oameni s-au adunat aseară în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva măsurilor adoptate recent de Guvern, prin ordonanță de urgență.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.