Cu faimă sau fără faimă? Aceasta-i întrebarea pentru Fameless!

Nu știu de ce și-au spus băieții aceștia „Fameless”. Adică știu, dar tot nu înțeleg! Pentru că Tibi, Tiberiu Albu, este celebru de când a câștigat Vocea cu vocea sa de rocker get-beget, voce cum mai rar întâlnești pe la noi, deși nu ducem lipsă de soliști de gen. Iar băieții, Mihai „Angus” Vasile la chitară, Șerban-Ionuț Georgescu la bas și Andrei Ilie la tobe, la cât de determinați sunt în a răzbate prin jungla industriei muzicale de pe la noi, nu cred că vor rămâne fameless (fără faimă) pentru multă vreme.

Luna trecută, pe 27, băieții și-au lansat albumul de debut, ”Dreams Without a Past”. Au lucrat la el mai bine de 1 an, cam 1 an și jumătate. Ori acum spuneți-mi voi, ce fameless-i mai scot pe piața muzicală un album, mixat de un inginer de sunet american celebru, pe care-l mai și lansează cu un concert la care vin fani? Aud? De asta zic că știu dar nu înțeleg treaba cu numele trupei, deși modestia băieților a fost cât pe ce să mă facă să mă împac cu numele ales. Gata, recunosc, am glumit! Îmi place numele! Vorba lor, a băieților, „fameless suntem toți!”.

”Hypocrisy” este primul single pe care băieții au ales să-l promoveze din cele 10 piese de pe album. Și ni l-au și cântat, în variantă unplugged voce-chitară. Nu știu ce a simțit Răzvan, dar după audiție am răsuflat ușurat, mai avem voci rock în ecuația muzicală mioritică, deci e de bine! Și pentru că au nimerit în studioul București FM de #friendsday, l-am întrebat pe Tibi, în calitate de solist al trupei, cine este prietenul său cel mai bun. Și mai ales de ce! De fapt, nu numai că l-am întrebat, ba chiar l-am și sunat pe Alex Porro, omul desemnat ca „prieten cel mai bun”. Și suntem siguri că atât Tibi cât și Alex au fost „atinși” de moment.

01. Matinal Bucuresti FM 01.02.2017 - Foto. Alexandru DoleaRevin la Tibi. Tiberiu Albu, cum spuneam/scriam. Născut în „Orașul sașilor”, Orăștie, deci hunedorean, omul acesta a avut toate șansele să devină orice altceva numai rocker nu, muzical vorbind. Pentru că, nu știu dacă știți sau nu, Tibi a crescut într-un mediu muzical doar cu muzică populară și… manele. Serios, îl puteți întreba! Plecat la Timișoara pentru studii superioare, unde a terminat de altfel Facultatea de Educație Fizică și Sport, Tibi a descoperit muzica, alta decât cea cu care crescuse. Și a început s-o exploreze, că pasiunea pentru muzică te face să pășești pe multe căi necunoscute, dacă „sună” bine. Nu a urmat cursuri de canto, a învățat experimentând. Și mai ales a muncit, pentru că Tibi chiar este un băiat muncitor. Restul e istorie deja, a participat la popularul concurs de voci și a câștigat. Recunosc, sunt unul dintre cei care au pariat pe vocea lui încă de la audițiile preliminare. Și am câștigat. Și eu, și el! Iar asta e o altă chestiune ce m-a surprins la Tibi. Era faimos, cu bani în buzunar, și totuși a ales să meargă pe drumurile muzicii împreună cu actualii săi colegi de trupă și să fie… fameless! Lucru care-mi spune multe lucruri. De bine, normal!

În fine, știu, trebuie să închei… Tocmai de aceea vă invit să vedeți înregistrarea video de azi dimineață. O să vedeți că sunt „acoperit” în toate cele scrise mai sus; Tibi este un om de o modestie „din fabricație”, iar trupa este formată din băieți de ispravă puși pe mari isprave muzicale. Și știu deja că la momentul „live”-ului o să vă întrebați și voi, așa cum eu o fac întotdeauna când îl ascult, de unde iese „atâta” voce din trupul acela plăpând. Dar, nu vă lăsați înșelați de aparențe, Tibi are „majoratul” deja în artele marțiale. Plus multe alte calități! Calități care, așa cum ziceam mai devreme, nu-l va lăsa fameless. Pune pariu? 🙂

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”
Credit Foto: Alexandru Dolea

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.