Richard Bovnoczki – omul din spatele rolurilor

Richard Bovnoczki este un actor cu totul special și un om deosebit, cu care nu te saturi să stai la povești.
Nu e ceea ce se cheamă astăzi o persoană publică și cu atât mai puțin una mondenă. Apare rar în emisiuni, vorbește puțin despre el. Își dedică timpul lucrurilor cu adevărat importante pentru sufletul său.
L-am cunoscut pe omul din spatele rolurilor, la Spectacol@ bucuresti.ro.
Joacă mult în această stagiune și roluri foarte diferite. Îl vedeți la Unteatru, TNB, Odeon, Bulandra, Excelsior, ArCuB.

E Hamlet, dar și Nică din ”Amintirile” lui Creangă, e Profesorul Gavrilescu, rătăcit ”La țigănci”, dar și un nepot oarecare de ”Veghe” la mătușa sa, e Raskolnikov (Crimă și pedeapsă), dar și Negru din stația de metrou (The Sunset Limited), e Lopahin, dar și un oarecare actor evreu – Schuster, e soldatul Ciki ajuns în ”No Man`s Land”, dar și Ion Anapoda.

Și experiența sa profesională a fost una aparte. Poate spune că a făcut patru școli deferite de teatru. Prima ar fi cea din Pod, a lui Cătălin Naum, apoi facultatea propriu-zisă, la UNATC, unde a avut-o profesoară pe doamna Sanda Manu. Au urmat anii în trupa lui Dan Puric și întâlnirea cu Yuri Kordonski, la Teatrul Bulandra.
E o meserie în care trebuie să cauți, să descoperi, să muncești permanent, să nu te lenevești, crede actorul. În același timp, e importantă ordinea priorităților din viața sa, a mărturisit Richard Bovnoczki, la BucureștiFM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.