Dezbatere publică privind grațiere și modificarea Codurilor Penale, la ministerul Justiției

Foto: Radu Sofran

La ministerul Justiţiei a început dezbaterea publică pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, la care vor participa aproximativ 200 de persoane.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că reprezentanții presei vor avea acces la dezbatere de astăzi, inclusiv cei care nu s-au înscris pentru participare.
Proiectul de ordonanță prevede, printre altele, că sunt grațiate în întregime pedepsele cu închisoarea până la 5 ani inclusiv, dar de grațiere nu beneficiază recidiviștii și cei care au comis o serie de infracțiuni prevăzute de Codul Penal sau de legi speciale.

Proiectul menționează, printre altele, că abuzul în serviciu va fi considerat infracțiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de închisoare.

Amintim că, ieri, în București și în alte orașe din țară și din diaspora, au avut loc proteste față de intenția Guvernului de a adopta ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.