Cele mai interesante evenimente din week-endul 27 – 29 ianuarie din Bucureşti

CINEMA

* De azi intră pe ecrane, în Bucureşti şi alte 24 de oraşe, drama „Fixeur”, în regia lui Adrian Sitaru, cu un scenariu semnat de Claudia şi Adrian Silişteanu, cel care este şi Directotul de imagine al filmului. Tudor Istodor interpretează pe Radu, un tânăr jurnalist care doreşte să lucreze în presa internaţională, repatrierea din Franţa a unei prostituate minore oferindu-i ocazia de a-şi arăta abilităţile, motiv pentru care pleacă în Transilvania, împreună cu o echipă de la o televiziune franceză, condusă de un jurnalist celebru.

* La Cinema Elvira Popescu, în acest week-end se desfăşoară „Zilele Filmului Memoria Holocaustului”. În prima zi rulează:

– de la ora 18:00, în deschidere şi in memoriam Elie Wiesel, documentarul „Dire l`indicible: la quete d`Elie Wiesel” realizat în 1997 de Judit Elek ce reface parcursul călătoriei tragice a personajului omagiat care l-a dus din oraşul său natal Sighet, la Auschwitz şi Buchenwald împreună cu familia sa;

– de la ora 20:40, puteţi viziona drama biografică „The Courageous Heart of Irena Sendler” regizată de John Kent Harrison, în care Anna Paquin interpretează pe asistenta catolică socială, care a salvat viaţa a peste 2500 de copii evrei, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Programul complet al evenimentului îl puteţi găsi aici.

* Tot în acest week-end, la Simbio (Str. Negustori nr. 26) şi Unteatru are loc prima ediţie a Bucharest Film Awards, susţinută de Bucureşti FM, ce cuprinde 45 de producţii din toată lumea: lungmetraje şi scurtmetraje de ficţiune, documentare, filme experimentale, student films, dramă, sci-fi, thriller, comedie, romance, music videos şi web shorts. Astăzi au loc:

# la Simbio, de la ora 19:00, Short Film Marathon;

# la Unteatru:

– de la ora 19:00, rulează comedia olandeză „Road Duster”, regizată de Erik de Bruyn;

– de la ora 21:00 începe programul „Short Film+”.

Programul complet al acestui festival îl găsiţi aici.

MUZICĂ

* De la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio susţine, la Sala Radio, concertul săptămânal dirijat azi de Martin Panteleev şi având în program: o raritate repertorială, Concertul pentru violă şi orchestră de B. Bartók – solist pe Daniel Vagner şi Simfonia nr. 4 de Ceaikovski.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Christian Badea şi având în program: suita „O noapte pe muntele pleşuv” de Musorgski, Concertul pentru vioară şi orchestră de Alexandr Glazunov – solist Vlad Stănculeasa şi … Simfonia nr. 4 de Ceaikovski.

* În cadrul noului concert, susţinut de la ora 19:00 alături de Radu Graţianu în Clubul Spice, colega noastră Maria Gheorghiu prezintă în premieră absolută cântecul FEMEIA-LAVANDĂ, care întregeşte noul album tematic având în centru iubirea, „Câmp de lavandă”.

* Arenele Romane găzduiesc, azi şi mâine, Metalhead Awards 2016. În prima seară, începând cu ora 20:00 susţin concerte trupele premiate: Alternosfera, Coma, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut (AFLMSMP). Mâine dau concert: Delain, Sirenia, Bucovina şi Between Colors. Accesul se face începând cu ora 19:00.

* De la ora 21:00, CUANTUNE revin în Clubul Ţăranului pentru a da startul unui an de inovaţie muzicală cu lansarea noului single „More than this”, de pe viitorul EP „Reflections”.

* Tudor Chirilă, Dan Byron, Cornel Ilie şi Teodora Buciu sunt invitaţii speciali la lansarea primului album din carieră „Fameless” al trupei lui Tiberiu Albu, câştigătorul sezonului 4 Vocea României, lansare ce are loc în cadrul unui concert ce începe, de la ora 22.30 în Hard Rock Cafe.

* Alte concerte în Cluburi:

– de la ora 20:00, Provincialii în Berăria H;

– de la ora 21:00, Prefix TM – Black Sabbath tribute în Yellow Club;

– de la ora 21:30, The Nuggers în „Centru” din Pasajul Victoria;

– de la ora 22:00, Compania 7 în Stuf Vama Veche, D-lema în True Social Club şi Spitalul de Urgenţă în Beluga;

– de la ora 23:00, – Trupa Machedonească Sopatlu în Maraboo Social Caffé şi COSMO Vitelli, UNDO şi Dilettante în Control Club.

OPERĂ

De la ora 18:30, la Opera Naţională este programată o reprezentaţie în limba italiană cu opera „Boema” de Puccini, având în distribuţie pe: Anita Hartig, Teodor Ilincăi, Adriana Marcu, Adrian Mărcan, Mihnea Lamatic în dublu rol, Sándor Csaba de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

EVENIMENT

Cea de-a treia ediţie TIC PITIC – Zilele Small Size, dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, se desfăşoară în acest week-end la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă de pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23. Astăzi au loc două reprezentaţii cu spectacolul „De-a Micul Prinţ”, ce încep la orele 17:00 şi 19:00.

Programul complet şi mai multe detalii găsiţi aici.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, de la ora 18:00 are loc vernisajul instalaţiei artistei Ana Golici (USA/RO) intitulată „Puricele adevărat”, ce poate fi vizionată până pe 24 februarie.

Lasă un răspuns