Spectacole de teatru în București – 23 ianuarie 2017

Spectacole de teatru cu Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru și Emilia Popescu, la TNB, și cu Dan Rădulescu și Anca Dumitra, la Godot

Piesele lui Molière pot părea prăfuite, mai ales dacă sunt montate în stil clasic și folosind traducerile din secolul trecut.

Nici actualizările forțate propuse uneori de regizori nu au dus la mari spectacole, motiv pentru care și publicul și-a pierdut interesul pentru comediile dramaturgului francez.

Totuși, regizorul Alexandru Mâzgăreanu a găsit o formulă inteligentă de ”aducere la zi” a unui text. În spectacolul său ”Mizantropul” păstrează tipologiile și tema, atât de actuale de altfel, dar mută acțiunea într-un club de fițe al zilelor noastre. Replicile sunt rostite în versuri, folosind o traducere nouă, realizată de Doru Mareș special pentru această montare, susținute de ritmul muzicii lui Alexandru Suciu și coregrafia lui Arcadie Rusu.

Dan Rădulescu, Anca Dumitra, Alexandru Călin, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Vlad Udrescu, Aida Avieriței, Clara Popadiuc, Sorin Dobrin și Alexandru Suciu sunt câțiva dintre tinerii actori talentați, alături de care intrați în atmosfera de discotecă, timp de o oră și jumătate, astăzi, la Godot Cafe Teatru.
Spectacolul începe la ora 20:00.

Spectacolele serii:

19:00

”Milionul, nepoatele şi milionara”, comedie cu: Adela Mărculescu, Ștefan Velniciuc, Cosmin Seleși, Lucian Ghimiși, în regia lui Șerban Puiu, la Creart.

20:00

”Mizantropul” de Moliere, traducerea: Doru Mareș, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, cu: Dan Rădulescu, Anca Dumitra, Alexandru Călin, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Vlad Udrescu, Aida Avieriței/ Clara Popadiuc, Sorin Dobrin, Alexandru Suciu, la Godot Cafe Teatru.

”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord”, spectacol montat de Mihai Constantin, cu Irina Movilă, Gheorghe Ifrim, Răzvan Vasilescu, la Teatrul Metropolis.

”Cafeneaua”, o comedie cu: Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru și Emilia Popescu, în regia lui Horaţiu Mălăele, spectacol găzduit de TNB, la Sala Mare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.