Patronul clubului Bamboo, Joshua Castellano, susţine că focul a pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis

Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, a declarat după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei în legătură cu incendiul care a distrus în totalitate clubul, că focul nu ar fi pornit nici de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate după tragedia din Colectiv, nici de la o ţigară.

Castellano a declarat la ieșirea din sediul Poliției Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

„A pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa. Pe mine m-au chemat și normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment și am văzut… Foarte ciudat cum s-a aprins foc și cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată și s-a ieșit”, a declarat italianul Joshua Castellano, după ce a fost audiat în dosarul deschis în urma incendiului de sâmbătă.

Întrebat în legătură cu documentele de autorizare, el a explicat că exista în curs o procedură de avizare.

„Nu are cum să nu aibă avize, era aviz în procedură normală de a obține autorizație. Locația are un proces de autorizare pentru ISU, pentru că după ce s-a întâmplat cu Colectiv s-au făcut niște schimbări. În momentul când nu ai o locație mică, ai o locație destul de mare, de 5.000 de metri pătrați, trebuie să fie refăcută toate lucrarea, cu avizarea respectivă, cu aprobarea până la sfârșitul 30 iunie 2017, pentru asta noi eram în regulă pentru funcționare”, a precizat proprietarul clubului Bamboo.

Joshua Castellano a arătat că o singură dată a fost amendat clubul, pe motiv că o canapea era în dreptul unei uși destinate ieșirii de siguranță.

Întrebat dacă localul era asigurat, acesta a răspuns că nu, neputând să fie încheiată asigurare fără aviz ISU.

El a precizat că urma să o obţină până la 30 iunie.

Cu privire la acuzațiile că s-ar fi fumat în continuare în club, el a explicat că este dificil să se controleze fumatul într-o locație în care intră 1.500 de persoane.

Incendiul de la clubul Bamboo din noaptea de vineri spre sâmbătă a fost declarat stins astăzi, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București.

La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare parte.

Au ajuns la spitalele din Capitală 44 de persoane.

Niciunul dintre pacienți nu a prezentat arsuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.