Mulţumim Sorana Cîrstea !

Iubitorii tenisului din ţară aveau mari aşteptări de la sportivii noştrii prezenţi la primul Grand Slam al anului, cel de la Australian Open. Dacă la masculin mizam doar la dublu pe Horia Tecău şi Florin Mergea, la feminin România avea pe tabloul de concurs şase jucătoare. Toţi aşteptau ca Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Ana Bogdan să se califice cât mai departe în concurs şi de ce nu să avem cel puţin o reprezentantă în sferturile de finală. Din păcate treburile nu au stat chiar aşa. Tecău şi Mergea au pierdut în turul trei, iar prestaţia fetelor a lăsat de dorit. Cea mai mare dezamăgire a venit tocmai de la cea mai bine cotată jucătoare în clasamentul WTA, Simona Halep. Eleva lui Darren Cahill a dezamăgit şi a părăsit concursul din primul tur. Este adevărat, nu a fost singura surpriză de la acest Grand Slam. Între timp au mai plecat acasă prima jucătoare a lumii Angelique Kerber şi numărul doi mondial Novac Djokovic.
Revenind la prestaţia pe care au avut-o celelalte jucătoarele noastre, nu avem motive de bucurie; Irina Begu a ieşit din turul doi, Monica Niculescu din primul tur la fel ca şi Patricia Ţig. Le-am lăsat la urmă pe Ana Bogdan şi pe Sorana Cîrstea, pentru că ele au fost singurele care au avut o evoluţie care să ne mai descreţeasă frunţile. Ana Bogdan a reuşit să câştige partidele din calificări şi să ajungă pentru prima oară pe tabloul principal de la Australian Open. Chiar dacă a pierdut la mare luptă partida din primul tur, jucătoarea din Sinaia ne-a arătat că are potenţial şi poate fi una din promisiunile de viitor ale tenisului feminin din ţară.
Am lăsat-o la urmă pe Sorana Cîrstea, pentru că ea practic a fost marea surpriză plăcută pentru noi români, la turneul de la Melbourne. Jucătoarea din Târgovişte a revenit în top 100 după operaţia la umăr de acum doi ani şi ne-a arătat ce înseamnă să fi o luptătoare şi o jucătoare care se bucură de tenis de câte ori se află pe teren.
Marius Comănescu şi Andrei Cociaşu cei doi antrenori ai Soranei, au reuşit să-i readucă acesteia dorinţa de a câştiga şi să-i impună o disciplină în joc. Sorana Cîrstea este cu siguranţă una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis din generaţia sa şi numai trăirile câteodată copilăreşti şi ghinionul cu accidentarea de la umăr au privat-o până acum de o clasare în top10.
Pe 18 august 2009 Cîrstea ajungea e locul 23 în clasamentul WTA, după calificările în sferturile turneelor de la Roland Garros și Los Angeles. Patru ani mai târziu în august 2013 după finala de la Toronto pierdută în faţa Serenei Williams locul unu mondial la acea dată, ajungea pe locul 21 în clasamentul WTA general și locul pe 17 în clasamentul WTA anual.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.