Spectacole de teatru în București – 20 ianuarie

sursa foto: tnb.ro

Spectacole de teatru cu Emilia Dobrin și Ilinca Manolache, la Teatrul Mic, și cu Silvia Luca și Petru Hadârcă, la TNB.

În acest weekend aveți ocazia să vedeți spectacole ale actorilor și regizorilor basarabeni.
Pentru a 4-a oară consecutiv pe scena Naţionalului bucureştean, în cadrul Turneului ”Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău va prezenta în zilele de 20, 21 şi 22 ianuarie 2017, la Sala Studio, de la ora 19.00, trei spectacole de succes, unele din cele mai recente producţii ale sale.

”În ochii tăi fermecători” este un spectacol despre erotica obsesivă din opera lui Gib Mihăescu, despre contrastul dintre senzual şi spiritual, prezentate în ritm de tangou şi romanţă. Regizorul Alexandru Vasilache a selectat fragmente sugestive din nuvelele și romanele lui Gib Mihăescu. Titlul spectacolului este inspirat de un tangou din anii ’20, „În ochii tăi fermecători” de Cristian Vasile. “Cu această melodie aduc atmosfera acelor ani aici”, afirmă regizorul. Mai mult, în scenă răsună peste 20 de tangouri și alte melodii de epocă, semnate de Jean Moscopol, Cristian Vasile, Titi Botez, majoritatea interpretate live.
Următoarele reprezentații sunt: ”Aveţi ceva de declarat?” de Georges Feydeau, o comedie spumoasă, în regia lui Petru Hadârcă, prezentată sâmbătă, de la ora 19:00, și ”Casa Mare” de Ion Druţă, montare semnată de Alexandru Cozub, jucată duminică, de la aceeași oră, tot la Sala Studio.
Tot în cadrul acestui turneu, duminică 22 ianuarie, ora 11.00, la Sala Pictura a TNB, domnul Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național Mihai Eminescu din Chișinău, va susține conferința cu titlul „Documentele – o putere imbatabilă în fața speculațiilor istorice (Teatrul Național din Chișinău – edificarea unei instituții de cultură românească în temeiul actului Unirii de la 1918)”.

Spectacolele serii:

19:00
”La Pulce”, spectacol în regia lui Horațiu Mălăiele, cu: Ștefan Bănică, Emilia Popescu/ Delia Seceleanu, Gabriela Popescu / Teodora Stanciu, Valentin Teodosiu, George Ivașcu / Alexandru Bogdan, Gelu Nițu, la Teatrul de Comedie.

”Casa cu pisici”, un spectacol de Radu Iacoban, cu: Emilia Dobrin, Ilinca Manolache și Andreea Grămoșteanu, la Teatrul Mic.

”Vacanţă în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Eric Assous, spectacol montat de Diana Lupescu. În distribuție: Adrian Vâncică, Ion Haiduc, Crenguța Hariton, Dani Popescu, Ada Navrot, Corina Dragomir, prezentat pe scena sălii Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

”With a litlle help from my friends”, piesa Mariei Manolescu, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, la Teatrul Excelsior.

„Cine iubeşte plăteşte” de Alexandru Popa, spectacol în regia lui Vlad Massaci, cu Mădălina Ciotea, Alexandru Ion și Vero Nica, la Godot Café Teatru.

”Toţi fiii mei”, piesa lui Arthur Miller, pusă în scenă de Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc și Sanda Toma în rolurile principale, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, Sala Mare.

”În vizită la domnul Green”, spectacol cu Virgil Ogășanu și Tudor Istodor, la Teatrul Evreiesc de Stat.

”Svejk”, după Jaroslav Hašek, o comedie în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon. Din distribuție: Pavel Bartoș, Cezar Antal, Ioan Batinaș, Mircea Constantinescu, Marius Damian, Sabrina Iașchevici, Dorina Lazăr, Ruxandra Maniu, Paula Niculiță, Alexandru Papadopol.

”Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, piesa lui Matei Vişniec montată de Cătălina Buzoianu, la Unteatru.

”Încurcătură la nivel înalt” de Ray Cooney, comedie bulevardieră în regia lui Şerban Puiu cu: Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiş, Gabi Costin, la Teatrul Elisabeta.

”In ochii tăi fermecători”, după Gib Mihăescu, spectacol în regia lui Alexandru Vasilache, prezentat de Teatrul Mihai Eminescu din Chișinău, la Sala Studio a TNB.

19:30
”Magnolii și cianură”, piesa Olgăi Delia Mateescu, jucată la Teatrul Coquette.

”Lungs”, spectacol cu Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, regia: Nicolae Constantin Tănase, la Teatrul Act.

20:00
”O mie de motive”, one man show Florin Piersic jr., regizat de Horia Suru, la Point Art Hub.

“Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, o comedie la Sala Pictură a TNB, ce îți prilejuiește întâlnirea cu actorii: Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Ciuciulică/ Monica Davidescu, Ileana Olteanu/Aylin Cadîr și Victoria Dicu.

”Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, un nou spectacol regizat de Felix Alexa, cu Marius Manole, István Téglás, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Țăpeanu, la TNB, Sala Atelier.

”Fetița soldat” de Mihaela Michailov, spectacol cu Silvana Mihai și Cristina Juncu, regizat de Silvia Roman, prezentat în cadrul programului 9G, la Sala Mică a TNB.

20:15
”O noapte pe dos”, comedie cu Marcela Motoc și George Constantinescu, la Teatrul de artă Bucureşti.

22:00
”Noi 4”, piesa Liei Bugnar, montată de Dorina Chiriac la Godot Cafe Teatru, cu: Ilinca Manolache, Maria Obretin, Lia Bugnar și Marius Manole.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.