Cele mai interesante evenimente de astăzi, 19 ianuarie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectat, în avanpremieră, filmul biografic „Odiseea”, realizat de Jérôme Salle, ce prezintă 30 de ani din viaţa căpitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de ştiinţă, explorator, inventator şi cineast interpretat de Lambert Wilson.

BALET

Opera Naţională vă propune, de la ora 18:30, o reprezentaţie cu baletul „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, în coregrafia lui Gheorghe Iancu (după Marius Petipa şi Lev Ivanov) şi având ca solişti pe Rin Okuno şi Robert Enache.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, având ca dirijor şi solist pe violonistul David Lefévre. Solist la contrabas: Sorin Orcinschi. În program: Sonata nr. 2 de Rossini, Gran Duo Concertante de Bottesini şi „Souvenir de Florence” de Ceaikovski.

* În Sala Mare a sediului din Hanul Gabroveni al ArCuB (str. Lipscani 84-90), de la ora 19:30 are loc deschiderea stagiunii de jazz cu o premieră absolută: Iordache prezintă suita „TITAN”, o lucrare originală pentru sextet de jazz inspirată de cunoscutul cartier bucureştean. Evenimentul se înscrie în programul Jazz @ARCUB – Artist in Residence, curatoriat de pianistul de jazz new yorkez de origine română Lucian Ban.

* De la ora 19:00, „The Guest” prezintă un show special în Club Fabrica, intitulat „When we are in tune with ourselves, we have everything”. Cu acest prilej vor urca pe scenă două formaţii din Bucureşti pe care nu le vedeţi prea des în cluburile sau la festivalurile româneşti: Bloodway (dark metal) şi Valerinne (instrumental, post-metal).

* De la ora 21 încep concerte susţinute de:

– Robin And The Backstabbers, în Control Club;

– saxofonistul Cătălin Milea şi invitaţii săi, în cadrul seriei Jazz la Macaz;

– Manuela Cara – muzician şi cantautor din Canada şi cunoscuta actriţă Anca Sigartău sub titlul „Mankush”, în Clubul Ţăranului;

– Trupa New Proscenium din Târgu Mureş interpretând muzica celor de la Nightwish, în Yellow Club.

* Trupa Taxi susţine un concert excepţional, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

* Karym şi Mellina lansează primul lor single şi videoclip, „Anonim”, în Club Bound, începând cu ora 22:00.

EXPOZIŢIE

În spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de pictură contemporană „Cotroceni – Culorile Istoriei” a artistului plastic Valentin Tănase, ce poate fi vizitată până pe 5 februarie. Evenimentul, la care Bucureşti FM este partener media, deschide seria manifestărilor dedicate de acest Muzeu zilei Unirii Principatelor Române, care se va sărbători pentru prima dată anul acesta pe 24 ianuarie ca sărbătoare legală.

CARTE

La Institutul Balassi, al Ungariei, în cadrul seriei de evenimente ce marchează Ziua Culturii Maghiare (22 ian.), azi, de la ora 19:00, are loc un Salon literar ce prilejuieşte prezentarea volumului „Carte de vizită. În care autorul povesteşte cum a devenit maghiar” scris de eseistul, traducătorul şi redactorul Horváth Andor, o personalitate marcantă a vieţii intelectuale bucureştene din anii ’80–’90. Cu acesta intră în dialog vechiul lui prieten, Andrei Pleşu – scriitor, eseist, estetician şi istoric al artei, stilist al limbii române – pe marginea unor întrebări esenţiale: Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.