Cele mai interesante evenimente de astăzi, 18 ianuarie, din Bucureşti

CINEMA

* La Institutul Cervantes, în cadrul expoziţiei „Dicţionar de cuvinte specifice limbii vorbite în Columbia. O nouă expediţie în patrimoniul lexical columbian”, de la ora 19:00 este proiectat documentarul „Gabo: magia realului”, de Justin Webster, despre puterea imaginaţiei ce însoţeşte viaţa şi opera lui Gabriel García Márquez.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată, în avanpremieră, drama poloneză „Statele Unite ale Iubirii”, realizată de Tomasz Wasilewski, având ca personaje principale patru femei aparent fericite care, simţind euforia libertăţii post-comuniste, decid că a venit vremea să-şi reinventeze vieţile, să lupte pentru fericire şi să-şi împlinească dorinţele.

MUZICĂ

* Concertul săptămânal al Orchestrei de Cameră Radio, ce începe de la ora 19:00 la Sala Radio, este dirijat de Gottfried Rabl şi are în program: Simfonia nr. 1 în Re major de Haydn; Concertul nr. 23 în La major pentru pian şi orchestră de Mozart, solist – Csiky Boldizsar şi Serenada în Re major nr. 5, op. 53 de R. Fuchs.

* Tot de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român are loc recitalul de pian susţinut de Teodora Ţepeş care interpretează: Sonata în Si bemol major de Schubert şi Variaţiuni pe o temă de Corelli de Rahmaninov.

* „The Good Life” se intitulează concertul susţinut de Gabriela Costa şi Alex Man de la ora 20:00, în GreenTea.

* De la ora 21:00, în sala Berlin de la Control Club începe o Avantgard-electro-balkan party cu sZempöl Offchestra.

CARTE

* La Librăria Sophia, de la ora 17:00 are loc lansarea a două volume: „Boala şi moartea lui Eminescu” şi „Eminescu, ultimele zile la Timpul” de Nicolae Georgescu.

* Lansarea cărţii „Oraşele vechi şi noul urbanism”, prima traducere în română din opera lui Gustavo Giovannoni are loc de la ora 18:30, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 începe o seară dedicată volumului „Femeia cu buchet de flori şi alte povestiri” de Mo Yan, prima antologie de proză scurtă publicată în România a scriitorului laureat cu Premiului Nobel pentru Literatură în 2012. Vor vorbi: traducătoarea cărţii, Luminiţa Bălan – profesor universitar, coordonatorul Institutului Confucius al Universităţii din Bucureşti, Florentina Vişan – profesor universitar şi traducător şi Mugur Zlotea – lector universitar, traducător şi membru al Departamentul de Limbi şi Literaturi Orientale, secţia Chineză al Universităţii din Bucureşti.

ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, participă la cea de-a 200-a ediţie (aniversară) a proiectului de dezbateri culturale pe teme de actualitate „Cafeneaua critică”, ce are loc, de la ora 19:00, în Club A. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

* La Institutul Balassi, al Ungariei, în cadrul seriei de evenimente ce marchează Ziua Culturii Maghiare (22 ian.), azi, de la ora 19:00, are loc un „taifas literar” cu scriitorul Dan Lungu şi poetul şi traducătorul Szonda Szabolcs, intitulat „Vorbiri de la cer şi până-n pământ”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.