Incineratorul de gunoi București-Ilfov așteaptă aprobarea Ministerului Mediului

Ministrul mediului, Daniel Constantin, a declarat astăzi că Programul Național de Gestionare a Deșeurilor se află într-o fază decisivă. Astfel, consultantul extern a prezentat trei soluții, printre care una include și instalațiile de tratare termică a deșeurilor. În acest moment, au loc consultări cu specialiștii și cu ONG-urile de mediu, urmând ca, apoi, Guvernul să ia o decizie asupra soluției care va fi aleasă.

Constantin a precizat că Planul Național de Gestiune a Deșeurilor va fi adoptat la timp pentru că regiunea București-Ilfov să nu piardă cele 180 de milioane de euro din fonduri europene, Programul Operațional pentru Infrastructura Mare (POIM).
Primarul Capitalei, Gabriela Firea a precizat că Municipalitatea a prezervat 180 de milioane de euro provenind din POIM, pentru construcția unei instalații de tratare termică a deșeurilor, care ar urma să deservească Bucureștiul și Județul Ilfov. În Strategia Energetică a Bucureștiului este prevăzută chiar posibilitatea ca iluminatul public să fie susținut numai pe baza energiei provenite din tratarea termică a deșeurilor, a explicat Firea.

Primarul Capitalei a mai declarat că, pentru a nu pierde banii proveniți din fonduri europene, Municipalitatea trebuie să depună documentația pentru incinerator, până la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.